'Het begin van een mooie en leerzame ervaring'

  • Veerle van Iersel & Maxime Trinthamer
  • 11 december 2013

Waarom hebben we voor Deloitte gekozen?
Deloitte is een toonaangevend kantoor en behoort tot de Big Four. Het spreekt ons erg aan om bij een groot kantoor stage te lopen omdat we dan onder andere veel nieuwe mensen leren kennen, wat voordelen kan hebben voor de toekomst. Ook krijgen we goede begeleiding en we krijgen een goed beeld van de werkzaamheden van een accountant. Tevens is er sprake van diversiteit bij Deloitte, je hebt verschillende soorten klanten, van MKB tot beursgenoteerde bedrijven, profit en non-profit klanten. Hierdoor zijn de werkzaamheden erg afwisselend, elk bedrijf is weer anders en verlangt een andere aanpak en vraagt andere diensten. Tevens is het ook mogelijk, als je nog niet zeker weet welke richting je op wilt, om samenstel- maar ook controlewerkzaamheden uit te voeren. Dit dien je wel bespreekbaar te maken tijdens je sollicitatiegesprek.

Sollicitatieprocedure
De sollicitatieprocedure, die we beiden natuurlijk individueel hebben doorlopen, ging als volgt: we stuurden ons volledige C.V. per mail naar de recruiter die bij onze regio hoort. Toen bleek dat Deloitte geïnteresseerd was in ons, op basis van ons ingestuurde C.V., kregen we een mailtje met een selectietest toegestuurd. Deze bestond uit een EQ test en een IQ test. De EQ test gaat in op het persoonlijke vlak van de sollicitant, waar de IQ test intelligentie meet op vier onderdelen zoals bijvoorbeeld cijferreeksen en ruimtelijk inzicht. Toen bleek dat de resultaten voldeden aan de normen die Deloitte stelt, werden we uitgenodigd voor een eerste gesprek met de recruiter. Blijkbaar waren de bevindingen na het eerste gesprek dermate positief dat we beiden ook nog eens uitgenodigd werden voor een tweede gesprek. In dat tweede gesprek werd er besproken hoe het eerste gesprek is gegaan, kregen we vakinhoudelijke vragen en er werden afspraken gemaakt over het vervolgtraject. Achteraf bleken alle vier de stappen goed verlopen te zijn en konden we dus aan de slag bij Deloitte!

Eerste ervaringen bij Deloitte
De vrijdag voordat we begonnen als stagiaire bij Deloitte zijn we naar de landelijke introductiedag in Rotterdam geweest. Dit was een dag die georganiseerd werd voor alle nieuwe medewerkers die in dienst waren gekomen. De dag was erg goed georganiseerd en het voornaamste doel van die dag was om je nieuwe collega’s beter te leren kennen. Verder bestond de dag uit presentaties, gevolgd door een kennismaking en we sloten af met een spel en natuurlijk, een borrel.

De maandag erna zijn we begonnen. Deze dag bestond vooral uit het installeren van de laptop en daarnaast kregen we nog wat informatie over de dagelijkse gang van zaken. Alles was professioneel geregeld en we konden in no time beginnen met onze stage!

Hoe het na de eerste werkdagen bevalt? Erg positief, de collega’s staan namelijk altijd klaar voor ons als we vragen hebben of als we ergens vast lopen. Daarnaast worden we erg betrokken bij onze teams, al met al een mooie en leerzame ervaring!

Veerle van Iersel & Maxime Trinthamer

Stagiaires - Accountancy

Veerle van Iersel en Maxime Trinthamer zijn per 1 november 2013 begonnen als stagiaires op het vakgebied van Accountancy. Beiden volgen zij de opleiding Accountancy aan de Avans Hogeschool in Den Bosch.

Blog van de maand: Around the Deloitte world of tax in 365 days

  • Nikie van Duurling
  • 10 december 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven