Het begint met een idee

  • Roos van Vugt
  • 23 november 2011

Onze organisatie is al een aantal jaren bezig met innovatie, of in ieder geval we hebben het explicieter gemaakt, met een afdeling Innovation BV en met een focus in onze communicatie-uitingen, in onze strategie. Maar ook worden innovatieve ideeën van medewerkers altijd serieus genomen. Ik vind dit een belangrijk kenmerk, zoniet sterke identiteit van Deloitte. Hoe logisch was het dan ook om de oprichter van TEDx, Jim Stolze voor te stellen aan collega’s Ewout Bolhuis (Innovation BV) en Marco Dalmeijer (Online team).

Wat is TEDx?

TEDx is een jaarlijks wereldwijd event in verschillende steden. In Nederland gestart in Amsterdam. Op dit event kan elke denker of doener met een goed idee - op uitnodiging – zijn of haar verhaal komen vertellen. Ideeën kunnen de wereld veranderen. Die visie ligt ten grondslag aan TED: ideas worth spreading.

Jim Stolze heeft dit concept in 2009 naar Nederland gebracht. Jim ken ik via Twitter, ik stond en sta met hem door (sociale) media in verbinding, dus hij nam me onbewust mee in zijn enthousiasme voor TEDx. Hij kende door onze verbinding weer heel goed de plannen van Deloitte. Dat wij vorig jaar sponsor werden van TEDx was daarmee bijna natuurlijk. Dat onze organisatie dit jaar opnieuw sponsor is en op een nog grotere schaal maakt me trots. En steeds vaker worden er op grote schaal met elkaar ideeën gedeeld en samengewerkt in collectieve creativiteit. Dat Deloitte daarin meegaat zegt wat over de flexibiliteit van onze organisatie.

Die sponsoring was maar een idee, daar begint het altijd mee. Vrijdag ga ik voor het tweede jaar luisteren op TEDx naar de ‘Ideas worth spreading’. Via Twitter zal ik die dag jullie zeker op de hoogte houden welke verhalen dit keer de moeite zijn (voor mij) om aan jullie te delen.

Nog nieuwsgieriger geworden naar TEDx? Carolien Vader heeft een prachtig boek geschreven die de titel van deze blog draagt: “Het begint met een idee” dit boek laat lezers achter met de vraag wat zij zelf kunnen doen in deze transitie. Aan de zijlijn toekijken of meedoen en meedenken.

Het begint per slot van rekening allemaal met een idee…

Roos van Vugt

Socialmedia Manager

socialmedia innovatie marketing branding Deloitte Spanjofiel wijnen/koken luisteraar moeder v 4 http://www.roosknows.nl - gplus.to/roos

Het Vanenburg Bestuurdersoverleg Sociale Zekerheid

  • Harry Schreurs
  • 22 november 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven