Het belang van goede teamspirit?

  • Perry Lemmens
  • 13 februari 2014

De start
Na de landelijke introductiedag op 1 maart 2013 was mijn carrière als Business Analyst (BA) bij Deloitte dan eindelijk begonnen. De eerste maand was nog relatief rustig en was ik voornamelijk bezig met het maken van bedrijfsprofielen en voorstellen voor nieuwe opdrachten.

De projecten
In april begon ik met mijn eerste echte opdracht, namelijk een Acquisition Due Diligence (ADD, zie onderaan) voor een investeerder die samen met de oprichters/management de aandelen van een andere partij wilde kopen. Onze klant verzocht ons om binnen een paar weken een rapport te maken, waarin het bedrijf financieel doorgelicht werd. Met hulp van een andere BA begon ik met het opzetten van de financiële analyses in Excel en zo rapporteerden wij onze eerste bevindingen aan de manager van ons team. Tijdens dit project werd er als team nauw samengewerkt, wat voor mij resulteerde in snel groeiende Excel- en financiële analyse skills.

Na dit eerste project ging het allemaal een stuk sneller. Ik kwam van een klein project in een groter project en voordat ik het wist was ik bezig voor een beursgenoteerd bedrijf. Hier had elke rapportage welke wij opleverden en vervolgens door het betreffende bedrijf gepresenteerd werd, impact op de beurskoers van het bedrijf. Omdat deze opdracht groot was en er veel verschillende partijen (zoals andere adviesbureaus en advocatenkantoren) bij betrokken waren, moesten wij presteren onder grote druk en kwam het vaak voor dat ik tot laat op de avond nog bezig was voor de opdracht. Tijdens het overwerken werd er veel gelachen en ook het eten werd niet overgeslagen, elke avond werd er als team eten besteld en gegeten.

Deze teamspirit is erg belangrijk op de afdeling, omdat in de fusie en overname wereld nu eenmaal met strakke deadlines wordt gewerkt. Mede daarom wordt er soms wat extra’s van je verwacht en dat extra kun je nou eenmaal beter doen in een prettige werkomgeving.

Maar er is meer dan alleen hard werken
Om deze teamspirit te bevorderen, is er elke vrijdagmiddag een borrel op de afdeling. Dit is een mooie gelegenheid om de week maar vooral het aankomende weekend op een informele manier te bespreken met collega’s. Naast deze borrel zijn er een tal van andere informele activiteiten die door de afdeling of door Deloitte georganiseerd worden, zoals: diners, (zaal)voetbaltoernooien en natuurlijk de TS ski-trip.

Het hoogtepunt van het afgelopen jaar was voor mij de ski-trip met de afdeling in januari. Met circa 45 collega’s gingen we naar Zwitserland, waar we 4 dagen gingen skiën, après-skiën en lekker eten. Even helemaal weg van het werk, kon ik ervaren hoe mijn collega’s buiten het werk om zijn. Naast het skiën waren de après-ski en het eten ook zeker geslaagd. Je stond vrijdagmiddag in plaats van op kantoor in pak gekleed, in je ski-kleren met elkaar gezellig een biertje te drinken.

Een jaar later
Momenteel ben ik bezig met een Independent Business Review (IBR, zie onderaan) voor de bank van een bedrijf in het kader van restructuring, maar helaas gaat een collega dit overnemen en kan ik deze opdracht niet afmaken.

Ik ga namelijk een Vendor Due Diligence (VDD, zie onderaan) updaten voor een klant waar ik een half jaar geleden al voor gewerkt heb. Dit geeft aan hoe dynamisch de werkomgeving hier is; het ene moment zit je bij een klant op locatie en het andere moment werk je intensief aan het rapport op kantoor.

Een ding is zeker en dat is dat ik het afgelopen jaar ontzettend veel geleerd heb op een breed vlak, maar er valt nog zoveel te leren dat ik hier nog wel even blijf!

 

 

1 Een ADD is een boekenonderzoek dat voor een kopende partij wordt uitgevoerd en heeft doorgaans een focus op een bepaald aantal onderdelen.

Een IBR is een financieel onderzoek gebaseerd op feiten, dat objectief laat zien hoe een bedrijf er voor staat voor alle betrokken partijen.

3 Een VDD is een boekenonderzoek dat voor een verkopende partij wordt uitgevoerd en is meestal een stuk uitgebreider.

Perry Lemmens

Business Analyst - Transaction Services

Perry Lemmens (25) heeft eind 2012 de studie Msc Finance & Accounting afgerond in Tilburg en is momenteel één jaar werkzaam bij Deloitte als Business Analyst bij Financial Advisory Services, met als specialisme Transaction Services.

SBR & Deloitte - Een jarenlange fijne samenwerking

  • Stichting Belastingwinkel Rotterdam
  • 11 februari 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven