Het Butterfly Effect van Jacqueline Olivier

  • Jacqueline Olivier
  • 15 maart 2021
Jacqueline

Het thema van International Women’s Day was dit jaar het Butterfly Effect. Jacqueline Olivier vertelt hoe dit effect (hoe één kleine actie kan leiden tot significante en blijvende verandering in iemands reis) haar heeft geholpen haar droomrol binnen Deloitte te bewerkstelligen. 

"Ik geloof dat iedereen een roeping heeft. Een doel in het leven. Voor sommigen is hun doel duidelijk vanaf het moment dat ze voet op aarde zetten. Anderen komen er gaandeweg achter. In mijn geval weet ik het al heel lang. Als kind beschermde ik insecten zodat ze niet verpletterd werden door andere kinderen. Ik probeerde afgedankte planten nieuw leven in te blazen. En ik was ontroostbaar toen ik hoorde dat onze ecosystemen en andere levende wezens in gevaar waren door het toedoen van de mensheid. Daarom heb ik er mijn persoonlijke missie van gemaakt – mijn doel in het leven – om een positieve impact te maken op de natuurlijke omgeving. 

Een paar jaar geleden kwam ik tot het besef dat ik deze impact kon maken door een carrière te bemachtigen op het gebied van Sustainability. Maar hoe moest ik hier komen met een marketingachtergrond?

Tijdens mijn eerste jaar bij Deloitte als Marketing Consultant werd ik mij bewust van de Deloitte Impact Foundation en sprak ik mijn ambitie naar hen uit om een positieve impact te maken. Na een jaar kreeg ik de mogelijkheid om deel uit te maken van het team. Door mijn rol bij de Deloitte Impact Foundation kon ik collega’s enthousiasmeren en ondersteunen bij het starten van impactvolle pro deo-projecten, wat geweldig voelde.

Ik voelde mij tevreden in mijn rol, maar ik wist dat ik nog een paar stappen moest zetten om te komen waar ik idealiter wilde zijn. Dus sprak ik mijn wens uit om internationaal te werken om nieuwe ervaringen op te doen en collega's over de hele wereld te ontmoeten. Al snel kwam een rol binnen het ‘North and South Europe’ Communicatie team op mijn pad en had ik daar twee maanden later mijn eerste werkdag. Het was een geweldige ervaring! Wanneer ik in Londen was om mijn collega’s op te zoeken, greep ik elke gelegenheid aan om iemand anders te ontmoeten. Ik vertelde iedereen over mijn ambitie; hopende dat dit mij op de één of andere manier er dichter bij zou brengen. En raad eens? Dat deed het.

'Na vier jaar en veel gesprekken heb ik een baan dat mij in staat stelt om mijn persoonlijke doel achterna te gaan.'

Om een lang verhaal kort te maken: ik kwam via via in contact Oscar Snijders, de COO van Deloitte Nederland. Ik deelde wederom mijn ambitie, en daar was het. Oscar was van mening dat mijn vaardigheden, ervaring en intrinsieke motivatie van waarde konden zijn voor de rol van Project Manager Sustainability bij Deloitte Nederland. Mijn droom werd werkelijkheid. Vier jaar en vele gesprekken later, heb ik een baan dat mij in staat stelt om mijn persoonlijke doel achterna te gaan. Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de begeleiding en het vertrouwen van een aantal leiders binnen Deloitte, dus ik ben erg dankbaar.

Het blijkt inderdaad dat één (of meerdere) eenvoudige verbinding(en), gemaakt op het juiste moment, iemands reis kan veranderen. Maar dit is niet waar mijn reis eindigt; integendeel. Op de lange termijn streef ik ernaar om Sustainability Lead worden!’’

Jacqueline Olivier

Project Manager Sustainability

I believe everyone has a calling. A purpose in life. My purpose in life is to make a positive impact on the natural environment. A couple of years ago, I came to realise that I could make this impact by having a career in the field of Sustainability. But how was I supposed to make this happen with a Marketing background? After four years, and many conversations later, I've landed a job that allows me to bring my personal purpose to life, as a Project Manager Sustainability. This wouldn't have been possible without the guidance and trust of several leaders, so I am very grateful.

In slechts tien dagen van Amsterdam naar Londen hardlopen

  • Will Hedges
  • 11 maart 2021
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven