Het Deloitte DNA is overal hetzelfde

  • Helen Sonneveld
  • 13 december 2017
Helen

Na 3,5 jaar is het internationale karakter van Deloitte mij pas echt duidelijk geworden. Voor het werk voor een internationale farmaceutische organisatie waren onze collega’s uit New York op zoek naar een consultant uit de Nederlandse praktijk met een private sector focus. Door een supply chain reorganisatie moest het operating model voor de export markt worden herzien waardoor een nieuwe export entiteit in Nederland is opgezet. Door deze nieuwe entiteit stond de farmaceut voor de operationele uitdaging om alle export contracten en supply chain routes voor de distributeurs aan te passen.

Twee weken USA

In een gemixt team van zes consultants uit Deloitte Nederland en New York, zijn we met een klein team in Nederland gestart met het project. Omdat het project volledig werd gecoördineerd vanuit Amerika, ben ik een week naar Houston en een week naar New York gevlogen om kennis te maken met het complete team en om het totale programma beter te begrijpen. In het weekend tussendoor had ik gelukkig wat tijd om de stad te bezoeken en wat toeristische attracties te bekijken, je bent ten slotte niet dagelijks in New York! Ondanks dat het team over de hele wereld verspreid aan het werk was, hebben we er toch een hecht team van kunnen maken.

Van de USA naar Dubai

Met mijn Operational Excellence achtergrond heb ik in de eerste drie maanden van het project de nieuwe processen en proces verantwoordelijken in kaart gebracht in samenwerking met de klant en stakeholders uit verschillende regio’s. Ik kreeg hiervoor de kans om met de klant mee naar Dubai te gaan voor een workshop over de export processen in die regio. Het was echt een hele bijzondere ervaring om deze samen met mijn collega uit Amerika te mogen faciliteren op het Dubai Deloitte kantoor. Onze collega’s hebben ons super gastvrij ontvangen op het Deloitte kantoor en mede de workshop tot een succes gemaakt. Natuurlijk konden we Dubai niet verlaten zonder een bezoekje aan de hoogste toren ter wereld te brengen, de Burj Khalifah.

Expert in het contract management proces

Na deze drie maanden heb ik me vastgebeten in het contract management proces, door deze in detail in kaart te brengen (met behulp van een workshop) en door in samenwerking met een team ontwikkelaars uit India een ‘contract lifecyle management systeem’ te implementeren. Door echt goed naar het proces te kijken en de behoeften van de klant te definiëren zijn ze nu in staat om snel en eenvoudig bruikbare analyses te draaien op de inhoud van de contracten. Omdat dit voor deze entiteit een nieuwe tool was, werd ik na twee weken al als de expert gezien in contract management en vertrouwde de klant mij in het maken van systeem design en rapportage voorstellen.

Internationale bedrijfscultuur

Maar ongeacht de locatie of de culturele achtergrond heeft Deloitte internationaal dezelfde bedrijfscultuur. Door lokale teamuitjes te organiseren zoals een bezoekje aan een Rodeoshow (in Houston), Escaperoom en verschillende diners in Nederland, voelde het als één team. Natuurlijk heeft een week “face time” in New York hier zeker aan bijgedragen. In de mega stad New York werd ik net zo gastvrij ontvangen als in Houston en Dubai. Het werk dat we doen is vergelijkbaar, mijn collega’s in Amerika lopen tegen dezelfde uitdaging aan als wij in Nederland. Het is een goed gevoel dat Deloitte zo’n internationaal netwerk heeft zodat je met behulp van het adresboek in je telefoon heel Deloitte binnen handbereik hebt voor al je vragen en uitdagingen.

Helen Sonneveld

Consultant Strategy & Operations

Helen is een consultant binnen de service line Operational Excellence. Hierbinnen houdt ze zich voornamelijk bezig met projecten in de private sector zoals de farma en manufacturing industrie. Ze is in 2014 direct na haar studies Technology Operations Management en Supply Chain Operations Management in Groningen, bij Deloitte begonnen.

Reinou over werken bij Financial Service Industries (FSI) Core Audit Amsterdam

  • Reinou Bergsma
  • 06 december 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven