Het Deloitte Privacy team; hét alternatief voor ambitieuze IT-juristen.

  • Hugo Atzema
  • 13 januari 2016

Eindelijk heb ik gevonden wat ik zocht! Na een stage bij een advocatenkantoor en twee jaar werkervaring als juridisch adviseur ben ik als privacy consultant bij Deloitte nu helemaal op mijn plek. Hier kan ik mijn juridische en IT- kennis combineren en dat op een praktische manier inzetten bij zeer interessante cliënten. Geen ellenlange memo’s of contractenwerk hier, maar daadwerkelijk problemen oplossen in een organisatie. Voor een ambitieuze jurist is dit hét alternatief voor de advocatuur.

Praktisch bezig met IT en regelgeving
Al aan het einde van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid wist ik dat ik de IT kant op wilde, dus koos ik voor de master Recht & ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier merkte ik dat de spanning tussen de snelle ontwikkelingen in de IT en de soms verouderde juridische werkelijkheid mij zeer boeide. Een stage in de advocatuur leerde mij dat het hardcore juridische werk niets voor mij is. Als juridisch adviseur bij een kleiner adviesbureau heb ik twee jaar lang ontzettend veel geleerd, maar de producten die ik opleverde overstegen de vorm van het papier zelden. Je kan een advies zo goed en duidelijk mogelijk opschrijven maar de échte oplossing zit hem vaak in de praktische uitvoering. De aandacht daarvoor ontbreekt bij het gros van de juridische professionals. Gelukkig is dit de core business van het Deloitte Privacy team!

Als onderdeel van Cyber Risk Services binnen Deloitte werk ik samen met Cyber professionals om onze klanten de uitdagingen rondom de privacy regelgeving het hoofd te bieden. Bedrijven worstelen met hun data, in het bijzonder met de persoonsgegevens van personeel en klanten. Ze weten dat die gegevens veel waard kunnen zijn. Het levert echter ook een last op omdat een datalek, een aanval van hackers of een boete van een toezichthouder op de loer ligt. Ieder bedrijf heeft tegenwoordig te maken met deze uitdagingen, en het is fascinerend om samen met die organisaties tot een passende oplossing te komen.

Hoewel ik vorig jaar pas ben begonnen, merk ik dat ik bij mijn huidige opdracht al een zeer nuttige bijdrage kan leveren. Omdat je vaak meerdere dagen per week of zelfs full-time bij een klant intern zit word je echt onderdeel van dat team. Je werkt samen met sleutelfiguren binnen de organisatie van de klant maar ook met collega’s van andere afdelingen binnen Deloitte, vaak in een internationale setting. In zo’n omgeving kan ik naast mijn inhoudelijke kennis ook mijn sociale en commerciële kwaliteiten tot zijn recht laten komen. Want er zijn altijd uitdagingen in een team en mogelijkheden bij een klant die opgepakt kunnen worden. En hoewel alles rondom data en cyber security een abstract karakter kan hebben, is het werk toch heel praktisch en begrijpelijk.

Deloitte als snelkookpan voor je talent
De omvang en veelzijdigheid van Deloitte biedt ontzettend veel kansen om jezelf te ontwikkelen. Naast de ervaring die ik opdoe bij de verschillende opdrachten, zijn er ook tal van interne projecten waar ik mij mee bezig houd. Zo ben ik bezig met het organiseren van een tweedaags teamevent voor heel Cyber Risk Services in een prachtig kasteel in Limburg. Ook sta ik binnenkort samen met een teamgenoot een gastcollege te geven op mijn oude universiteit. En dankzij de studieregeling van Deloitte begin ik volgende maand aan de executive master Cyber Security. Hierdoor kan ik mij nog verder ontwikkelen tot een specialist op het gebied van privacy, data en cyber security. En je hoeft geen helderziende te zijn om te weten dat het op die gebieden wel gaat gebeuren de komende jaren!

Ten slotte is volgende maand alweer de tweede Privacy Masterclass die ik samen met het recruitment team organiseer. Dit is een uitgelezen kans voor (bijna) afgestudeerden om eens kennis te maken met het Deloitte Privacy team, meer te leren over onze werkzaamheden en de sfeer te proeven op het modernste kantoorgebouw ter wereld; The Edge op de Zuid-as in Amsterdam. Hopelijk zien we elkaar daar! 

Hugo Atzema

Privacy Advisor

Mijn naam is Hugo Atzema, 29 jaar oud en opgegroeid in Utrecht. In Groningen en Engeland heb ik rechten gestudeerd met een master Recht & ICT. Sinds mijn scriptie over de cookiewet ben ik geïnteresseerd in de combinatie recht & IT, in het bijzonder privacy. Sinds juni 2015 ben ik onderdeel van het privacy team van Deloitte en het overkoepelende Cyber Risk Services.

Hoe maak je impact in de Boardroom?

  • Alieke Bloem
  • 23 december 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven