Het einde van mijn studententijd en een nieuwe, leuke uitdaging voor de deur!

  • Sandy van Rooijen
  • 22 januari 2018
Sandy

Ik heb mijn HBO Accountancy opleiding gevolgd aan Saxion Hogescholen te Deventer. Tijdens deze studie heb ik de eerste twee jaar erg getwijfeld of ik later binnen de accountancy of de fiscale praktijk wilde gaan werken. Nadat ik mijn meewerkstage bij Deloitte Audit had volbracht, wist ik zeker dat ik de goede keuze had gemaakt. Vervolgens heb ik ook mijn bachelor scriptie bij Deloitte geschreven, wat voor mij bevestigde dat Deloitte het kantoor was waar ik mij goed voelde en wilde gaan werken! Vanaf 1 september ben ik dan ook officieel in dienst getreden binnen de audit praktijk van Deloitte Zwolle.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het ergens spannend vond om mijn vertrouwde studentenleven om te zetten naar een vaste baan, een pittige studie en meer verantwoordelijkheden. Gelukkig was ik al bekend met het bedrijf en kende ik al vele collega’s van kantoor Zwolle. Ik keek ernaar uit om mij verder te gaan ontwikkelen binnen deze organisatie. Zowel de eerste weken bij Deloitte als de start op de universiteit waren erg druk, maar ook vooral heel erg leuk en gezellig. Bij Deloitte stonden tal van introductie cursussen op het programma waarbij je kennis kon maken met de werkwijze, het kantoor en je collega’s.

Stereotype accountant

Familie, vrienden en mensen om mij heen hadden een stereotype beeld van de accountant: een saaie, ongezellige persoonlijkheid, zwarte pakken, stropdassen, etc. Waarschijnlijk klinkt dit bij veel mensen bekend in de oren en dan heb ik het nog niet eens over de vraag ‘of je voor iemand de belastingaangifte kunt invullen’.

Velen waren dan ook verbaast dat ik ging werken als accountant. Gelukkig heb ik het tegendeel bewezen, want een accountant zijn is echt anders dan het stereotype dat soms wordt gedacht!

Als ik uitleg waarom ik voor de accountancy, en specifiek voor Deloitte, heb gekozen, dan begrijpen ze me volledig. Een jong team, veel verschillende gelaagdheden, behulpzaam, sociaal, sportief en vooral gezellig. Ja, zo kan ik mijn collega’s zeker wel noemen. Bijna elke week mag ik met een aantal collega’s naar een andere controle cliënt om weer nieuwe kennis op te doen. Hier ben je dan wel met je eigen werkzaamheden bezig, maar uiteindelijk doe je het werk met zijn allen en dat teamgevoel is altijd sterk aanwezig. Dit uit zich niet alleen in de behulpzaamheid van je collega’s maar ook af en toe dat gezellige praatje tussendoor en de belangstelling naar elkaar. Door al deze indrukken en de vele verschillende werkzaamheden die ik uitvoer ontwikkel ik me razend snel! Deloitte is een super goede leerschool!

Variërend werk

Een leuk voorbeeld van de situaties waarin je terechtkomt gebeurde een aantal weken geleden. Ik was bij een van onze cliënten, samen met een collega voor de jaareinde inventarisatie. Voor deze inventarisatie hadden wij een iets andere outfit van het bedrijf gekregen, het was namelijk niet zomaar een inventarisatie, maar eentje waarbij we in skipakken producten in de koelcellen gingen tellen, bij -24 graden…brr!

Inmiddels zijn er alweer vier maanden voorbij gevlogen waarin ik ontzettend veel heb geleerd en heb meegemaakt. Deze maanden ben ik veel betrokken geweest bij de interim controles, wat voor mij geheel nieuw was. Tijdens mijn meewerkstage van HBO had ik de eindejaarscontrole al eens meegemaakt. Ik kijk er naar uit om aankomende eindejaarscontrole weer net zo een leuke en leerzame periode tegemoet te gaan!

Sandy van Rooijen

Junior Staff Audit

Mijn naam is Sandy van Rooijen, ik ben 23 jaar en woonachtig in het mooie Nijverdal. Sinds 1 september 2017 ben ik in dienst getreden binnen de audit praktijk in Zwolle. Hier combineer ik het werken bij Deloitte met mijn vervolg studie tot Registeraccountant. Naast het werken en studeren besteed ik veel tijd en energie aan mijn hobby, paardrijden. Ook vind ik het belangrijk om voldoende tijd te besteden aan vrienden en familie.

Changing the image of women in business

  • Esther Schagen - van Luit
  • 21 december 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven