'Het gebeurt bij Deloitte niet op kantoor'

  • Jouke Dessens
  • 25 november 2013

Consultancy is natuurlijk een breed begrip. Op de vraag ‘wat ik nu eigenlijk precies doe’ is dan ook geen eenduidig antwoord te geven. Mijn werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de klantvraag en verschillen per project. Na een bedrijfsovername helpen we bijvoorbeeld de klant om de meest optimale bedrijfsinrichting te realiseren.

Technische basis
Tijdens mijn studie technische bestuurskunde aan de TU in Delft ben ik opgeleid in het maken van goede analyses; zowel cijfermatig en technisch als stakeholder gericht. Wanneer je als consultant een analyse gaat maken voor een klant ga je heel gedegen te werk. Je brengt de zaken helder en ‘fact based’ in kaart en pas daarna kun je met een gerichte oplossing komen.

Introductiedag
Nieuwe medewerkers starten hun eerste werkdag bij Deloitte met de landelijke introductiedag. Op mijn introductiedag ben ik behoorlijk overdonderd, in positieve zin. Ik had ongeveer twee à drie nieuwkomers verwacht maar dat waren er twee à driehonderd. De eerste maanden bij Deloitte heb ik vooral besteed aan het ontmoeten van mensen intern. Op eigen initiatief heb ik veel gesprekken aangevraagd en ben dus gaan netwerken. Dat is heel waardevol gebleken. Het eerste project dat ik mocht doen was voor een ziekenhuis. Met een team zijn we daar terplekke aan de slag gegaan en aan de hand van het ‘lean six sigma’ proces hebben we veel processen efficiënter kunnen inrichten. Dat is het interessante aan Deloitte: het gebeurt juist niet op kantoor maar daarbuiten. Als iedereen weg is, dan hebben we het druk.

Meer doen
Hoeveel verantwoordelijkheid je krijgt bij Deloitte ligt een beetje aan jezelf. Je hebt het min of meer zelf in de hand. Het gaat erom dat je laat zien wat je kunt en hoeveel je aankan. Hoe meer je laat zien, hoe meer verantwoordelijkheid je krijgt. Je kunt hier zoveel verantwoordelijkheid krijgen als je wil. Dat klinkt als een verkooppraatje, maar bij Deloitte werkt het echt zo. Op die manier kun je heel snel groeien. 

Groei
Of ik de afgelopen twee jaar hard ben gegroeid vind ik moeilijk te zeggen. Het kan altijd beter en sneller. Maar ik ben nu bezig met dingen die moeilijk en uitdagend, maar ook heel leuk zijn. Mijn ambitie is om nu succesvol de vervolgstap te maken naar Manager. Wat ik daarvoor moet gaan ontwikkelen zijn niet alleen de skills om bij te kunnen dragen aan de uitvoering van een project, maar ook aan het identificeren, verkopen en opzetten ervan.

Jouke Dessens

Senior Consultant Strategy & Operations

Jouke Dessens is 28 jaar en werkzaam als senior consultant bij Deloitte Consultancy Strategy and Operations. Hij volgde de opleiding technische bestuurskunde aan de TU Delft.

Boutique versus accountancy firm

  • Joren Verkade
  • 18 november 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven