Het gesprek – de voorbereiding

  • Babette Hoes
  • 21 maart 2017
Babette

Als je gesolliciteerd hebt, je CV en motivatie postief zijn beoordeeld en je het assessment met succes hebt afgerond, word je door ons uitgenodigd voor je sollicitatiegesprek bij Deloitte. Wat kun je verwachten van je sollicitatiegesprek en hoe kun je je het beste voorbereiden?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bij een sollicitatiegesprek is de eerste indruk die je maakt, heel belangrijk. Immers, "You only get one chance to make a first impression". Om een juiste eerste indruk te maken, is het essentieel om het gesprek goed voor te bereiden. Informeer vooraf goed bij de recruiter voor welke functie je bent uitgenodigd, zodat je de juiste vacature kent. Noteer de vragen die bij je opkomen als je de vacature leest en bedenk hoe jouw skills passen bij de vacature. Als starter beschik je nog niet over alle skills, hier houden we uiteraard rekening mee.

Leer de functie kennen

Bedenk dat er geen domme vragen zijn om te stellen, maar dat het enkel een gemiste kans is om geen vragen te stellen. Het gesprek is hét moment om vragen te stellen en een beter beeld van de functie te krijgen, dus zorg dat je die vragen ook stelt. Hoe beter je beeld van de functie, hoe beter je ook kunt bepalen of de functie bij je past. Het simpelweg maken van een lijstje met vragen, kan je helpen bij het gesprek.

Leer Deloitte kennen

Naast het vormen van het juiste beeld van de functie, is het sollicitatiegesprek ook het moment waarop je meer over Deloitte, de sfeer en je mogelijk toekomstige collega’s te weten kunt komen. Je zit immers met een Deloitter aan tafel! Vraag gerust waarom je gesprekspartner graag bij Deloitte werkt, hoe zijn of haar werkdag eruit ziet en hoe de sfeer in zijn of haar team is. Dit zijn elementen die uiteindelijk heel belangrijk kunnen zijn in jouw keuze of Deloitte ook bij je past. Die keuze ligt namelijk niet alleen bij ons, maar zeker ook bij jou.

Verdiep je in je gesprekspartners

Tot slot: weet met wie je het gesprek hebt. Check de LinkedIn pagina van je gesprekspartner, zodat je gerichte vragen kunt stellen. Bereid andere vragen voor die je aan een recruiter wilt stellen dan aan een consultant die werkzaam is binnen de praktijk. Stem je gesprek hierop af en zorg dat je weet wie er tegenover je zit. Heel veel succes met het voorbereiden van je sollicitatiegesprek en onthoud: wie goed voorbereid is, maakt vanzelf die zo belangrijke eerste indruk!

Meer weten? Neem gerust contact op met één van de recruiters!

TIPbekijk al onze sollicitatietips of lees meer over de verschillende aspecten van ons sollicitatieproces.

Babette Hoes

Recruiter Tax & Legal

Sinds september 2016 ben ik bij Deloitte werkzaam in de rol van Recruiter Tax & Legal. Een rol waarin ik veel sollicitatiegesprekken voer met starters binnen de fiscale wereld. Tevens organiseer ik interne events en ben ik aanwezig bij de meeste events die vanuit de fiscale studieverenigingen worden georganiseerd. Een diverse rol waarin ik de kans krijg om veel in contact te komen met de beste studenten!

Multidisciplinair samenwerken en jezelf breed ontwikkelen bij een groot internationaal bedrijf? Deloitte Legal!

  • Clim Giesen
  • 14 maart 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven