Het Nederlandse land weer onder mijn voeten

  • Deloitte Nederland
  • 10 juni 2011
Deloitte

Op 3 mei¹ heb ik een blog gepost waar ik beschreef dat ik een USA-trip voor de boeg had. Inmiddels is de trip alweer achter de rug, en zal ik kort vertellen hoe het geweest is.

Samen met twee Nederlandse collega’s en een Deloitte collega van de Amerikaanse praktijk hebben we twee en een halve week op locatie bij de klant gezeten. De eerste dag goed begonnen vanwege een management presentie en een rondleiding door de fabriek. Dit gaf ons een goed beeld hoe de onderneming er financieel, maar ook operationeel voor stond. Het is heel belangrijk voor een merger and acquisition traject, voordat je de financiële performance van een bedrijf wilt gaan analyseren, dat je begrijpt wat voor product de onderneming maakt en welke strategische keuzes er in het verleden zijn genomen.

Vanaf de tweede dag bij de klant konden we goed van start met ons due diligence werk, vanwege de goede introductie en de voldoende aanwezigheid van informatie. De taken werden verdeeld, waarbij ik in dit merger and acquisition project de twee (senior) consultants ondersteun bij de P&L, balans en cash flow statement. De manager op het project coördineert en stuurt aan waar nodig.

Nog een voordeel om bij de klant op kantoor te zitten, is dat informatie redelijk snel toegankelijk is. Je kan bij alle financiële mensen langslopen en direct vragen wat we precies nodig hadden. Dit persoonlijke contact is enerzijds handig om je doel van de gevraagde informatie goed uit te kunnen leggen aan de persoon, het werkt snel omdat je direct bij iemand binnen kan lopen, en het is ook gewoon leuk om de cultuur en gedachtegangen van deze mensen te horen.

Maar in 2,5 week Noord-Amerika is er natuurlijk ook voldoende tijd om wat van de stad te zien. Elke dag uiteten in weer een nieuw te ontdekken restaurant. En daarnaast ook naar twee sportwedstrijden geweest, baseball en Indoor American Football. Omdat het seizoen voor American Football stil lag, is er een indoor competitie opgezet, waar er 7 – 7 gespeeld werd in een ijshockeystadion (natuurlijk wel met een andere vloer). Super vet om te zien wat een explosie er plaats vindt voor een gevecht voor bal. Maar de US, zou de US ziet zijn, als ze niet zo veel mogelijk reclame in alle rustpauzes en time-outs op zo’n groot scherm zouden laten zien. Maar al met al een hele gave wedstrijd gezien, welke met een mooie touchdown in de laatste minuut werd beslist.

Terug in Nederland, gaan we dit project de komende twee weken afronden met het team, en welk project daarna weer te wachten staat is voor latere zorg. Lijkt het jou ook leuk om deze diversiteit in een baan mee te maken. Schrijf je dan nu in voor een Merger and Acquisition Inhousedag. Deze dag zal in het teken staan van zowel mijn werkzaamheden (Transaction Services), als wel Corporate Finance. Hopelijk tot op een Merger and Acquisition Inhousedag , en dan kan je hopelijk meer vertellen over de nieuwe klus die dan weer voor mij begonnen is.

Groet, Maarten
Maarten van Berkel is werkzaam als TS'er bij Deloitte Financial Advisory Services

 

Deloitte Nederland

Remco van Dijk over de Deloitte HBO Accountancy Experience

  • Deloitte Nederland
  • 09 juni 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven