Het persoonlijke contact met de klanten maakt het erg leuk!

  • Deloitte Nederland
  • 04 januari 2012
Deloitte


Eefje van der Maat is werkzaam als Analyst binnen Deloitte Tax. Zij is via het traject de Ideale Bijbaan blijven werken bij Deloitte. Hieronder lees je haar verhaal.

Tijdens mijn master fiscaal recht aan de Universiteit van Leiden ben ik als ‘Ideale Bijbaner’ bij Deloitte begonnen. Eén jaar lang, één dag in de week bij verschillende afdelingen binnen Deloitte als werkstudent aan de slag om op die manier een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat Deloitte allemaal te bieden heeft.

De Ideale Bijbaan is opgedeeld in vijf periodes waarbij je in de laatste periode zelf je afdeling mag kiezen. In mijn derde periode ben ik in Den Haag bij Private Client Services (PCS) terecht gekomen. Dit beviel zo goed dat ik ervoor gekozen heb om ook de laatste periode bij PCS terug te komen. Bovendien kreeg ik de mogelijkheid om mijn scriptie te schrijven. Een perfecte combinatie! Na het afronden van mijn scriptie was ik zo enthousiast dat ik niet meer ben weggegaan. Inmiddels werk ik ruim een half jaar als Analyst en dat bevalt heel erg goed.

Waarom heb je voor Deloitte gekozen? 
Ik heb voor Deloitte gekozen vanwege het samenwerken in teamverband en de vele  
verschillende mogelijkheden die Deloitte biedt om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. De kantoorsfeer sprak mij ook heel erg aan, informeel maar toch zakelijk.

Wat vond je zo interessant aan PCS dat je besloten hebt om hier te blijven werk?
Het persoonlijke contact met de klanten maakt het erg leuk! Je bent niet ergens een klein puzzelstukje in een enorme structuur aan het oplossen maar werkt gericht voor klanten, zijnde vermogende particulieren/ families. Verder ben je bezig met veel uiteenlopend advieswerk. Als PCS bieden we gerichte services aan particulieren en families. Je bouwt een vertrouwensrelatie op met klanten en vaak ook met de volgende generatie. Het verschillende advieswerk, uiteenlopend van bedrijfsopvolgingen, estate planning, vermogensstructureringen en het Family Office gedeelte maken het werk erg leuk, afwisselend en interessant.

Waar moet je zeker goed in zijn om de werkzaamheden binnen PCS goed uit te kunnen voeren?
Je moet uiteraard over de nodige fiscale kennis beschikken en creatief kunnen denken. Daarnaast zijn sociale en commerciële vaardigheden erg van belang als je klantgericht advies wil geven.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden bij Deloitte Tax? 
Bekijk hier de vacature van Fiscalist PCS. Of ben je geïnteresseerd in de andere vakgebieden van Tax? Meld je aan voor het traject van de Ideale Bijbaan. Wanneer je je scriptiestage bij Deloitte wil doen, dan kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor het Professorendiner.

Deloitte Nederland

Trots op Learning (ik moet het nu maar eens kwijt)

  • Tine Schuhmacher
  • 03 januari 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven