Hoe ik geïntrigeerd raakte door de wereld van Master Data & Analytics

  • Valérie de Jongh
  • 08 september 2017
Valérie

Mijn introductieweek zat er nog niet op, of ik mocht al op pad voor mijn eerste project; een gefaseerde SAP uitrol bij een leverancier in medische (hulp)middelen. Al snel bleek dat ik aan de slag mocht binnen een nieuw op te richten multidisciplinair team. Dit team zou zich bezig houden met de ontwikkeling van een order control framework.

Om ervoor te zorgen dat de sales orderstromen stabiel zouden blijven, kreeg ik de taak om meerdere analyses te ontwikkelen voor monitoring en stroomlijning van deze processen. Ik merkte dat ik het super interessant vond om diep de analyse in te gaan en dat het me enorm veel voldoening gaf als ik weer een puzzel kon oplossen door de juiste algoritmes erop los te laten.

Nadat de eerste business unit was overgegaan op SAP, moest de volgende business unit worden voorbereid voor live gang.

De volgende uitdaging

In een van de spar-sessies die ik elke twee weken heb met mijn loopbaancounselor, gaf hij aan dat het hem een goed idee leek om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dit zag hij voor zich in een nieuwe rol, namelijk die als coördinator van technische data migratie. Hoewel ik op dat moment nog dacht dat ik nog heel veel kon leren in mijn huidige rol, merkte ik gaandeweg de maand inderdaad dat ik toch al klaar was voor een volgende uitdaging. Ik was heel blij dat hij dit al eerder had gezien. Ik realiseerde me toen dat ik de juiste keuze had gemaakt om voor een organisatie te kiezen waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat.

In het datamigratie traject werd ik in het diepe gegooid en was het belangrijk dat ik goed kon schakelen tussen de wensen vanuit de business enerzijds en de vertaling hiervan naar de developers anderzijds. Om deze vertaalslag goed te kunnen maken merkte ik dat het belangrijk was om beide (programmeer)talen goed te spreken. Ik werd gekoppeld aan een project team met enorm ervaren developers en leerde zodoende binnen een maand te programmeren en analyses te maken in meerdere statistische talen. Naarmate het proces vorderde kreeg ik steeds meer inzicht in de data architectuur van het oude systeem en hoe dit zich moest gaan verhouden tot de architectuur van SAP. Om ook een beter inzicht te krijgen in hoe de klant haar data wilde inrichten was het belangrijk om workshops en interactieve sessies te verzorgen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen bij verschillende stakeholders.

Na deze sessies begon voor mij vaak de echte uitdaging: ervoor zorgen dat de juiste analyses werden gedaan om de data zo consistent en schoon mogelijk in het nieuwe systeem te krijgen. Dat ging niet altijd zonder horten of stoten. Op sommige momenten leek het of ik niet genoeg informatie had om de analyse uit te voeren, maar als ik dan toch dat Eureka-moment krijg; dat geeft echt een kick en smaakt naar meer. Op naar de volgende go live!

Net zo enthousiast geworden voor Deloitte als ik? Bel of mail me gerust voor vragen en wie weet tot snel!

Valérie de Jongh

Data Analyst, IT and SAP solutions

Valérie is Business Analyst bij Deloitte Technology Consulting. Ervaren in business process design en de vertaalslag van deze bedrijfsprocessen naar IT systemen. Valérie heeft zich ontwikkeld in verschillende rollen binnen wereldwijde SAP implementaties van data architectuur tot order control. Haar focus ligt hierbij op de technische aspecten van IT transformaties zoals Data Migratie en Data Analytics.

Een kijkje achter de schermen bij Deloitte A&A

  • 08 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven