How it all started

  • Sjuul Baltussen
  • 26 oktober 2012

Dinsdag ochtend 6 december 2011: hemd gestreken, das gestrikt, schoenen gepoetst, klaar om richting Amsterdam af te reizen voor de Deloitte Real Estate Inhousedag. Met enigszins gezonde zenuwen betreed ik voor de eerste keer de Crystal Tower, niet wetend deze route in de toekomst nog veelvuldig af te leggen. De lift brengt mij naar de 27e verdieping waar ik vergezeld met een kop koffie plaatsneem voor de kick-off van de dag die komen gaat.

Na een korte voorstelronde ben ik verbaasd over de diversiteit: van Groningen tot Maastricht, van Planologie tot Rechten, alle facetten zijn vertegenwoordigd. Eenmaal bij een groep ingedeeld, wordt een start gemaakt met vier inhoudelijke cases waarbij een sneak preview wordt gegeven binnen de drie afdelingen van Real Estate: Consulting, Area Development & Partnerships en Transactions. Na een dag hard werken, met de skyline van Amsterdam op de achtergrond, wordt de inspanning beloond. Samen met mijn groepsgenoten mogen we als winnaars de prijs voor het beste advies in ontvangst nemen. De bar is geopend en de dag wordt onder begeleiding van een alcoholische versnapering geëvalueerd met zowel studenten als Deloitters.

Met een voldaan gevoel reis ik per trein terug naar huis. De inhousedag was een ware eyeopener waarbij Deloitte haar imago als 'sec accountant' voorgoed heeft bijgesteld. Deloitte heeft zich gedurende de dag geprofileerd als een professionele vastgoedconsultant in de breedste zin van het woord, waarbij ze participeert op het hoogste niveau binnen de Nederlandse vastgoedmarkt.

Ondanks mijn relatief technische achtergrond (Real Estate Management & Development, TU/e) heb ik naar aanleiding van mijn eerste bezoek aan de Crystal Tower gesolliciteerd voor een functie als werkstudent binnen Real Estate Tansactions. Bepakt met een flinke portie motivatie, aangevuld met extra dosis aan kennis door de gevolgde keuze vakken: Real Estate Finance en Real Estate Valuations, ben ik het proces ingedoken. Waar ik met de intentie als werkstudent aan de slag te gaan, het gesprek aanging, liep ik met een mooie afstudeerplek naar buiten.

Op dit moment bevind ik mij volop in het afstudeerproces, waar ik onderzoek doe naar de impact van nieuwe lease-accounting regels op Corporate Real Estate strategieën en toekomstige portfolio beslissingen. Hierbij word ik volledig ondersteund door de kennis en faciliteiten die aanwezig zijn binnen het netwerk van Deloitte. Naast deze ondersteuning werkt de gezellige informele sfeer op de afdeling en de gedreven motivatie van mijn collega’s als een katalysator op de kwaliteit van mijn eigen werk. Waar mijn afstuderen primair van aard is, biedt deze stage tevens de unieke mogelijkheid mij te oriënteren binnen de dagelijkse praktijk als vastgoedconsultant. Kortom het is de verhuizing van Eindhoven naar Amsterdam meer dan waard!

Wil je net zoals Sjuul tijdens een inhousedag kennismaken met Deloitte Real Estate? De volgende inhousedag is op 3 december 2013. Je kan je tot 26 november hiervoor inschrijven.

 

 
 

Sjuul Baltussen

Business Analyst - Real Estate

Heeft bouwkunde gestudeerd aan de Hogeschool Arnhem – Nijmegen. Werkt momenteel als business analyst binnen de afdeling Real Estate. Naast Deloitte is Sjuul actief met mountainbike en wielrennen.

Het Deloitte Interview met Robbert Dijkgraaf: read all about it!

  • Paul van Wijngaarden
  • 24 oktober 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven