Je passie voor IT combineren met je interesse in finance

  • Joram Boland
  • 29 april 2020
Joram

Business Analyst Joram Boland heeft een passie voor IT. Tijdens zijn studie en werk ontdekte hij dat veel van zijn interesses aansluiten bij de financiële wereld. Hij legt uit hoe hij de perfecte baan vond om zijn passie en zijn interesses te combineren.

‘Mijn bachelorscriptie schreef ik bij een groot transportbedrijf in financiële kostenmodellering, waar ik vervolgens bleef en werkte als financieel analist. Gedurende deze tijd heb ik regelmatig contact gehad met consultants van verschillende bedrijven, waaronder Deloitte (Consulting). Dit contact vond ik zo prettig, dat het mijn nieuwsgierigheid wekte naar consulting en Deloitte.

Na een jaar ben ik begonnen met mijn master Informatiemanagement, en werd  ik geselecteerd om deel te nemen aan de inhousedag op het kantoor van Deloitte in Rotterdam, georganiseerd door de Oracle afdeling. Tijdens dit evenement heb ik een prettig gesprek gehad met de partner van het Oracle team over ontwikkelingen binnen IT. Ze leek bijzonder goed geïnformeerd als het gaat om ontwikkelingen in technologie en had een interessante visie op toekomstige ontwikkelingen.

De combinatie van een interessant gesprek, interacties met het team gedurende de dag en een geweldig uitzicht overtuigde me dat dit de plek was waar ik mijn scriptie wilde uitvoeren (en later aan het werk).

Tijdens je afstudeeropdracht bij Deloitte bieden ze je de mogelijkheid om een ​​kijkje te nemen in “meerdere keukens” (lees afdelingen, business units). Het Oracle Cloud-team heeft drie stromingen; ERP (Finance), MDM (Master Data Management) en EPM (Enterprise Performance Management). Tijdens mijn eerste maanden bij Deloitte Consulting in het Oracle team zag ik de volgende feiten en fabels.

ERP (Finance) – Stigma: Een volgepropt systeem system, dat in de kelder van elk bedrijf draait, bewaakt door de IT-medewerkers. In werkelijkheid ontdekte ik hoeveel een ERP-systeem de ruggengraat vormt van bijna elke grote onderneming, en hoe het begrijpen van je ERP je een goed beeld kan geven van wat je als bedrijf doet. Deze inzichten helpen je te begrijpen hoe een bedrijfsworkflow eruit ziet en hoe deze werkt.

MDM – Stigma: Relationele databases en binary (eentjes en nulletjes), bedoeld voor de beta’s onder ons. In werkelijkheid is dit een van de snelstgroeiende disciplines, wat de sterke basis vormt voor elk bedrijf om een ​​strategisch voordeel te behalen. Ik heb de impact gezien die dit team kan maken en vooral hoe zij de basis leggen waarmee bedrijven kunnen profiteren met betrekking tot al hun (toekomstige) gegevensvereisten.

EPM – Stigma: Een van de vele modules binnen Oracle die grafieken maakt voor financiële wizards. In werkelijkheid bevindt EPM zich op het snijvlak van Accountancy, Corporate Finance en Informatietechnologie. Het gaat erom CFO's inzicht te geven in belangrijke financiële gegevens, strategie mogelijk te maken en een visie te creëren. De verschillende gebieden kunnen in het begin intimiderend zijn - zoals ze voor mij waren - maar met een sterke leergierigheid kan de terminologie snel worden aangepast (zoals bij elk van deze segmenten).

Joram Boland
Uiteindelijk heb ik gekozen voor het Oracle Cloud-team, vanwege mijn grote interesse in IT en financiën. Voor mij biedt deze afdeling het beste van twee werelden.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor het Oracle Cloud-team (specifieker: EPM), vanwege mijn grote interesse in IT en financiën. Voor mij biedt deze afdeling het beste van twee werelden. Er zouden echter vergelijkbare voordelen zijn behaald door MDM (zichtbaarheid over het strategisch gebruiken van masterdata en tegelijkertijd comfortabel zijn met het implementeren van een oplossing) of ERP Finance (inzicht in de belangrijkste drijfveren achter een bedrijf en zijn IT-wortels, terwijl het ook mogelijk was om te configureren).

Vooruitblikkend in mijn carrière wil ik graag blijven leren over onderwerpen als bedrijfsfinanciën en accountancy, maar ook zo dicht mogelijk bij IT blijven. Deloitte biedt lessen (in de praktijk, maar ook in een academische setting) over onderwerpen als financiën, terwijl ik nog steeds praktisch kan zijn met de IT-kant (moduleconfiguratie, implementatie en data-integratie om een ​​paar onderwerpen te noemen). Deze combinatie is waarom Deloitte perfect bij mij past. '

Joram Boland

Business Analyst

Joram conducted his master (MSc) thesis at Deloitte consulting, within the Oracle Cloud offering. The topic of which was on the intersection between Enterprise Architecture and Cloud ERP Implementations. He has key interests in (Corporate) Finance and Information Technology, which motivated him to subsequently join the Oracle Cloud offering as a Business Analyst. Besides working at Deloitte, key interests include cycling, fitness and traveling. 

Walter maakt impact op arme Afrikaanse boeren met kennis van internationale transacties

  • Walter Govers
  • 27 maart 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven