I want to be a lion tamer!

  • Deloitte Nederland
  • 14 april 2011
Deloitte

Volgens Monty Python worden accountants niet voor niets accountant; een beroep bij uitstek voor de bangige en niet zo stoere medemens. Iedere poging een andere, gevaarlijke carrière te ambiëren wordt door John Cleese stevig de kop ingedrukt. En inmiddels weet ik waarom.

Afgelopen week bevond ik me namelijk in de volgende situatie: de klant waar ik kwam werken had een muis. Geen levende muis, geen dode muis, maar iets daartussenin.

Het beest bevond zich op een stuk karton, vastgekleefd aan een hoop speciaal daarvoor bedoelde lijm. Nu moet ik bekennen zelf ook wel schuldig te zijn aan een muizenmoord hier en daar, maar zoiets gruwelijks als dit had ik nog nooit gezien!
Nadat de klant en ik een kwartier met de hand voor de mond naar het beest hadden staan kijken, werden we het erover eens dat hij of zij uit zijn of haar lijden moest worden verlost. Er restte slechts een vraag: door wie?

Net toen ik mijzelf geestelijk aan het voorbereiden was en met moeite over het randje van de minimaal benodigde moed was gestapt, kwam de andere medewerker. Deze deinsde nergens voor terug en heeft met behulp van zijn mega-auto de muis naar de muizenhemel gebracht. De details zal ik jullie besparen.

Natuurlijk gingen we daarna weer over tot de orde van de dag; er moest immers een jaarrekening gemaakt worden. Vol liefde keek ik naar de fijne, levenloze cijfertjes. En besloot ik voor altijd accountant te blijven.

 

 

 

Judith Groen
Deloitte Audit
Junior Controller

 

Deloitte Nederland

Tijdens de Deloitte Inhousedag was ik direct verkocht!

  • Lodewieke Michielsen
  • 13 april 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven