Iedere dag iets nieuws

  • Jeroen Linders
  • 09 november 2012

Begin oktober werkte ik precies een jaar bij Deloitte Pension Advisory. Een ideaal moment om de balans op te maken en terug te kijken op wat ik in het afgelopen jaar gedaan heb.

Oktober is altijd het startsein voor het ‘busy season’ van Pension Accounting (lees ook de blog van mijn collega Marijn). Vrijwel ons hele Pension Advisory team is dan tot begin januari druk met het waarderen van de pensioenverplichtingen van een aantal van onze klanten. Omdat pensioen bijna overal aanwezig is, zijn dat klanten uit alle sectoren en van alle groottes. Vorig jaar stroomde ik direct in de pensioenwaarderingen in en begon daarbij met de kleinere opdrachten voor de kleinere klanten. Dit waren ideale opdrachten om mijn pensioenkennis in rap tempo te verhogen en waarbij ik veel verschillende aspecten van de pensioenwereld tegenkwam. Verschillende soorten pensioenregelingen, verschillende accounting standaarden, het kwam allemaal voorbij. Tijdens de opdrachten werden ze allemaal uitgelegd en mocht ik vrijuit vragen: ‘learning on-the-job’.

Een jaar later staat nu wederom een ‘busy season’ voor de deur. Mijn eerste opdracht van het seizoen is echter al grotendeels achter de rug. Dit keer was dat een grote opdracht, waarbij ik alle kennis die ik had opgedaan tijdens mijn vorige Pension Accounting seizoen hard nodig had. Hierbij merk ik dat ik in een jaar ongelofelijk veel heb opgestoken over de pensioenwereld. Hoewel ik me uiteraard ook realiseer dat er nog heel veel meer te leren valt, geeft het voldoening dat ik steeds minder dingen hoef te vragen en meer zelf kan oppakken.

Die ontwikkeling maak je niet alleen door op het gebied van de pensioenwaarderingen bij Pension Accounting, maar ook bij alle andere onderdelen van Pension Advisory. Die snelle ontwikkeling, met ook iedere opdracht weer een nieuwe uitdaging, zorgt ervoor dat ik na een jaar nog iedere dag nieuwe dingen zie. Net zoals toen ik net begon.

Jeroen Linders

Business Analyst

Pension Advisory | Deloitte | Muziek | Films | Gitaar | Festivals

Een dag uit het leven van Mike

  • Mike van der Niet
  • 04 november 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven