Ik groei, wij groeien!

  • Yi Na Wu
  • 16 oktober 2013

“Zou je het ook leuk vinden om controles uit te voeren bij organisaties in de publieke sector?”. Dit werd mij gevraagd op mijn sollicitatiegesprek bij Deloitte (kantoor Maastricht). Hoewel ik me daar niet echt (of echt niet) in had verdiept en er verder ook weinig tot niets van af wist, had ik de vraag toch bevestigend beantwoord. En nu, twee jaar praktijkervaring op de Audit afdeling Publieke Sector rijker, ervaar ik nog steeds die spanning en uitdaging bij nieuwe opdrachten.

Vorige week heb ik een interim-controle uitgevoerd bij een gemeente waarbij ik mij o.a. heb verdiept in de mutaties van de voorziening ‘dubieuze debiteuren’ gedurende het boekjaar, en deze week voer ik een projectcontrole uit bij een culturele instelling waarbij ik o.a. een (gesubsidieerd) interview met een modeontwerpster via YouTube bekijk.

Ook is het vaak lastig om van tevoren in te schatten hoe uitdagend de werkzaamheden zullen zijn. De ene keer heb ik met een relatief eenvoudige opdracht te maken, die ik van begin tot eind zelfstandig kan uitvoeren. En de andere keer kom ik voor complexe vraagstukken te staan, die in overleg met meerdere collega’s opgelost moeten worden. Maar deze afwisseling in de werkzaamheden en de klanten vind ik wel het leukste aspect van mijn baan! Eén van de vele dingen die ik in de afgelopen twee jaar heb geleerd, is dan ook dat je open moet staan voor nieuwe ervaringen en de kansen moet grijpen om deze op te doen. Het fijne daarbij is dat Deloitte me meer dan voldoende van deze mogelijkheden te bieden heeft en dat ik toch de vrijheid heb om op mijn eigen tempo te ontwikkelen, in de richting(en) die ik zelf kies.

Naast mijn individuele ontwikkeling, vind ik de samenwerking met mijn collega’s net zo belangrijk. Hoewel ze me te allen tijde hulp en begeleiding bieden, verwachten zij ook dat ik steeds zelfstandiger werk en dat ik daarbij tijdig de zaken signaleer die afgestemd dienen te worden met het controleteam. Het feit dat ik steeds meer vrijheid bij en eigen verantwoordelijkheid over mijn werkzaamheden krijg, stimuleert zowel mijn individuele ontwikkeling als de samenwerking van het controleteam. Met deze wisselwerking draagt Deloitte bij aan mijn groei en draag ik bij aan de groei van Deloitte!

Yi Na Wu

Staff - Audit

Mijn naam is Yi Na Wu en ik ben 24 jaar. In 2011 heb ik mijn masteropleiding Accounting afgerond aan de Universiteit van Tilburg en in datzelfde jaar ben ik daar begonnen aan mijn postmasteropleiding tot registeraccountant. Tegelijkertijd ben ik bij Deloitte Maastricht begonnen op de Audit afdeling Public Sector en ben daar inmiddels twee jaar werkzaam.

De belangrijkste post in de jaarrekening?

  • Bas Naarding
  • 14 oktober 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven