'Ik krijg er energie van dat ik mijn kennis weer kan doorgeven aan nieuwe starters.'

  • Vincent Schapers
  • 08 juni 2021
Vincent

Vincent Schapers is sinds september 2019 werkzaam bij Deloitte. Eerst als werkstudent, vervolgens als scriptant en nu is hij Consultant binnen het CORE (In Control of Responsible Enterprises) team. Hij houdt zich vooral bezig met verschillende type Assurance opdrachten en focust zich op de financiële sector. ‘’Ik neem deel aan verschillende projecten in diverse industrieën en dat maakt werken bij Deloitte zo veelzijdig.’’

Hoe ziet jouw loopbaan bij Deloitte er tot nu toe uit?

‘’Ik ben gestart als werkstudent bij Deloitte omdat ik mijn master wilde combineren met relevante werkervaring. De passie voor IT gecombineerd met mijn bedrijfskundige achtergrond, bracht mij al snel bij Deloitte. Ik voelde me snel op mijn plek door de mix van zelfstandigheid bij het uitvoeren van taken en de persoonlijke aandacht. Het was voor mij een een-tweetje om mijn scriptie bij Deloitte te schrijven. Tijdens deze periode heb ik mij georiënteerd op de verschillende mogelijkheden om te starten als consultant.

De band die ik met mijn collega’s had opgebouwd woog zwaar mee, en tevens vond ik het belangrijk dat er binnen Deloitte voldoende ruimte is om jezelf breed te ontwikkelen. Je kan je ontwikkelen tot een persoon die binnen elk type organisatie van waarde is. Sinds september 2020 werk ik fulltime als Consultant waarbij ik veel verantwoordelijkheid krijg. Ik krijg er energie van dat ik mijn kennis weer kan doorgeven aan nieuwe starters.’’

Hoe ziet jouw werkdag er uit?

‘’Mijn werkdag begint vaak met een standup-meeting voor het project waar ik werkzaam voor ben. Hierin bespreken we de huidige status van de verschillende onderdelen en welke zaken eventueel extra aandacht verdienen. Vervolgens focus ik mij op mijn taken waarbij ik schakel tussen mijn team en de klant. Door middel van klantmeetings krijg je een goed beeld van de processen binnen het bedrijf en de mogelijke risico’s die we willen afdekken met ons Assurance werk.

In de middag ben ik meer allround bezig en probeer ik aan te haken bij verschillende projecten in diverse industrieën. Een leuke afwisseling! Tevens woon ik regelmatig industrie brede meetings bij, waarin de ontwikkelingen van alle projecten worden besproken. Ik ervaar dit als zeer prettig aangezien je een beeld krijgt welk project zich binnen de industrie afspeelt en waar je mogelijk zou kunnen aanhaken.’’

‘Bij Deloitte kan iedereen zichzelf ontwikkelen tot een persoon die binnen elk type organisatie van waarde is.’

Wat zijn je ambities?

‘’Ik zit momenteel in de eerste fase van mijn vervolgopleiding (Post-Master IT Audit, Compliance and Advisory - RE) aan de VU. Hierdoor combineer ik vier dagen werken met een dag studie. Tijdens deze opleiding leren wij meer over het functioneren en de beveiliging van de informatievoorziening binnen verschillende type organisaties. Mijn doel voor de komende jaren is om zo veel mogelijk te leren over de gebieden waar ik werkzaam in ben. Op deze manier ben ik van toegevoegde waarde op verschillende projecten en in staat om deze kennis over te brengen op andere collega’s.

Ik wil mijn kennis ook graag inzetten voor de Deloitte Impact Foundation waarbij je als werknemer de mogelijkheid krijgt te helpen bij maatschappelijke initiatieven, bijvoorbeeld voor non-profitorganisaties.’’

Wat is jou het meest bijgebleven binnen Deloitte?

‘’Ik ben de afgelopen maanden veel betrokken geweest bij het organiseren en bijwonen van Young Risk Events. Bij de Young Risk community staat respect, eerlijkheid, ontwikkeling en welzijn centraal. Aangezien de grootste populatie van onze teams bestaat uit young professionals, zorgen we ervoor dat zij in staat worden gesteld om met elkaar in contact te komen via allerlei activiteiten. Denk hierbij aan sportactiviteiten zoals golfen, boxen en mountainbiken, maar ook sociale activiteiten zoals kookworkshops, schilderworkshops en networking events zoals salestrainingen.

Ik ben ook betrokken bij het Young Risk Leadership Team, waarbij young professionals worden betrokken bij de uitvoering van onze strategie naar een duurzame toekomst. Enerzijds fungeren we als klankbord en strategische partner, en anderzijds zijn we het aanspreekpunt voor onze young professionals. Deze betrokkenheid vind ik erg fijn en ik zet mij hier graag voor in.’’

Vincent Schapers

Consultant CORE

Vincent Schapers has been working at Deloitte since September 2019. He started as a working student, went on to become a scriptant, and currently works as a consultant within the CORE (In Control of Responsible Enterprises) team. His main focus is on various types of Assurance assignments and on the financial industry. ‘I’m involved in a number of projects in various industries. That’s what makes working at Deloitte so versatile.’

Je hart verliezen aan Digital Humans

  • Madeleine Majenburg
  • 31 mei 2021
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven