Ik regisseer mijn eigen carrière!

  • Maarten Meijboom
  • 13 juni 2013

De meest waardevolle asset van Deloitte is haar werknemers, waar ik zelf sinds januari 2011 deel van uit mag maken. Deloitte heeft haar werknemers daarom hoog in het vaandel staan en steekt veel zorg en energie in de ontwikkeling en het welzijn van haar mensen.

Bij Tax Management Consulting (TMC) werken mensen met verschillende specialisaties; het varieert van accountants, bedrijfseconomen tot fiscalisten, maar we hebben ook IT specialisten. In eerdere blogs is al in het kort uitgelegd waar TMC voor staat. Binnen TMC hebben we verschillende disciplines die allemaal te maken hebben met het inzichtelijk maken van fiscale risico’s binnen een onderneming, de fiscale belastingpositie in de jaarrekening en het naleven van de wetgeving (o.a. door het tijdig indienen van een juiste en volledige aangifte vennootschapsbelasting). In de hedendaagse snelle wereld waarin we leven is IT niet meer weg te denken uit onze samenleving en is daarom ook van groot belang bij onze dagelijkse werkzaamheden. Door middel van nieuwe technologische ontwikkelingen proberen wij een brug te slaan tussen de wensen van onze klanten en de snelle wereld waarin we leven, waarin tax een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Enkel een juiste aangifte is tegenwoordig niet meer voldoende, het moet tegenwoordig snel, efficiënt en de klant wil met één druk op de knop kunnen zien waar de fiscale risico’s liggen. Zodoende wil de klant ‘’in control” kunnen zijn op het gebied van tax. TMC biedt daarvoor een ideale combinatie met haar mensen met verschillende expertisegebieden.

Welke weg bewandel jij?
Binnen TMC word ik breed opgeleid, zodat ik inzetbaar ben in de verschillende disciplines. Dit biedt veel mogelijkheden voor mijn eigen ontwikkeling. Naast het feit dat ik breed inzetbaar ben, geeft het ook de mogelijkheid om mijn eigen kwaliteiten te ontdekken. Er zijn weinig starters die precies weten wat ze het leukste werk vinden en waar hun kwaliteiten het beste tot uiting komen. Dit is een proces dat iedereen gaandeweg doormaakt en moet ontdekken. Deloitte helpt hier graag bij, door het bieden van vele mogelijkheden op het gebied van learning, die bijdragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Een voorbeeld hiervan is de ICTS training in Praag, die ik in november 2012 heb gehad. Dit is een driedaagse training met een groep van 80 collega’s van over de hele wereld, waarbij verschillende fiscale onderwerpen worden behandeld. Naast de inhoudelijke kennis die ik daar heb opgedaan, heb ik ook op internationaal vlak mijn netwerk kunnen uitbreiden, ontzettend leuk natuurlijk!

Naast de hulp die door Deloitte wordt aangeboden, ligt er ook een grote verantwoordelijkheid, of eigenlijk beter gezegd, “opportunity”, bij mij om mijn eigen ontwikkeling vorm te geven! Binnen TMC wordt de mogelijkheid geboden zelf te ontdekken waar je kwaliteiten het beste tot zijn recht komen. Of dit nou is op het gebied van tax gerelateerde technologische ontwikkeling, tax accounting of dat ik juist de geschikte persoon ben om een groot klantenpakket te managen op het gebied van compliance van grote multinationals. Op deze manier vormt TMC een team met de kwaliteiten op de juiste plaats, om samen met onze klanten te werken aan een optimale taxfunctie!

Zolang je zelf met een goed onderbouwd plan komt en hier ook invulling aan kunt geven, ligt er bij Deloitte een glansrijke carrière in het verschiet!

Maarten Meijboom

Analyst - Tax Management Consulting

Sinds januari 2011 ben ik 4 dagen per week werkzaam bij Deloitte in het Tax Management Consulting team in Amsterdam. In 2010 heb ik mijn opleiding Fiscale Economie (HBO) afgerond en zit ik nu in de afrondende fase van de master Fiscale Economie aan de UvA in Amsterdam.

Werkzaam in het financiële centrum van Zwitserland

  • Kim van Heugten
  • 12 juni 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven