Ik zou advocaat worden…

  • Rob Lemmen
  • 01 oktober 2018
Rob

Gedurende mijn studie rechtsgeleerdheid lag de focus vaak op de advocatuur; dat was dé eindbestemming. Ik kwam er echter achter dat het juridische geneuzel niet de reden was waarom ik rechten was gaan studeren. Juist in het zoeken naar praktische oplossingen en het vertalen van al die regels gedurende een vastgoedontwikkelproces, dáár lag mijn interesse.

Tijdens mijn gehele jeugd heeft mijn vader een bouwbedrijf gehad waardoor ik al in mijn vroege jaren in aanraking kwam met verschillende facetten van de bouw en het vastgoed. Mijn interesse voor het vastgoed is verder versterkt toen ik gedurende mijn master het aanbestedingsrecht ontdekte. Ik besloot stage te lopen binnen de advocatuur om te kijken of mijn interesse daar verder vergroot zou kunnen worden. Het uitsluitende juridische werk beviel mij daar minder, het zag veelal toe op het opstellen van contracten en het oplossen van problemen. De snelheid en dynamiek die ik hoopte te ontdekken, ontbrak. 

Juridische basis
Sinds 1 oktober 2018 ben ik werkzaam als juridisch consultant bij het Real Estate team van Deloitte. Daar merk ik dat de vastgoedsector goed bij mij past: het snelle schakelen, het bij elkaar brengen van meerdere disciplines en de grote verscheidenheid van onderwerpen die binnen het vastgoed bestaat. Mijn werkzaamheden zijn deels juridisch; te denken valt aan het opstellen van een overeenkomst tussen een overheidsinstantie en een projectontwikkelaar en aan het beantwoorden van juridische vraagstukken rondom ruimtelijke ordening.
 

Juist in het zoeken naar praktische oplossingen en het vertalen van al die regels gedurende een vastgoedontwikkelproces, dáár lag mijn interesse.

Procesbegeleiding en het creëren van partnerships
Daarnaast bestaat een groot deel van mijn werkzaamheden uit procesbegeleiding. Dit ziet bijvoorbeeld op het begeleiden van een proces voor een zorginstelling die eigenaar is van een stuk grond en die dit graag herontwikkeld op de markt wil aanbieden. Vraagstukken waar je dan over moet nadenken zijn zowel juridisch als strategisch van aard. Hoever werk je een dergelijke opgave stedenbouwkundig uit voordat je deze op de markt brengt, wat zijn de mogelijkheden binnen het huidige bestemmingsplan, hoe zit de gemeente in de wedstrijd en welke marktpartijen zijn geïnteresseerd? Al deze vraagstukken en belangen komen aan bod.

Ook staat op onze afdeling het creëren van partnerships centraal. Concrete voorbeelden zijn de samenwerking tussen een gemeente en een projectontwikkelaar om een gebiedsontwikkeling van de grond te krijgen of het uitdenken van een governancestructuur bij een campusontwikkeling. Dit kunnen partijen zijn met heel uiteenlopende belangen en culturen. Het vergt daarom veel creativiteit om de voortgang en snelheid in het proces te houden. Alle aspecten van het bouwproces komen langs in zo’n project, van de eerste tekeningen tot aan oplevering. Naast het opstellen van de benodigde contracten denk ik mee over de strategische vraagstukken.

Dynamische omgeving
Naast de inhoudelijke dynamiek in de werkzaamheden, biedt Deloitte ook een dynamische omgeving. Ik werk met zeer sociale en gemotiveerde collega’s waarvan ik veel van kan leren en misschien nog wel belangrijker veel mee kan lachen!

Bekijk alle Real Estate vacatures

Rob Lemmen

Consultant Real Estate

Rob Lemmen is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht (Master ondernemingsrecht). Tijdens zijn jeugd kwam hij al vroeg in aanraking met de bouw en het vastgoed en is zijn interesse in dit vakgebied vergroot tijdens zijn master en stage. Op 1 oktober 2018 is Rob gestart als Business Analyst bij Real Estate en sinds 1 oktober 2019 is hij werkzaam als Consultant.

In de zorg is er veel behoefte aan eenvoudige oplossingen

  • Rens Gielleit
  • 26 september 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven