Ik zou advocate worden…

  • Marloes Ramp
  • 22 maart 2012

Tijdens mijn studententijd hoorde ik om mij heen goede verhalen over Deloitte. Deloitte zou veel mogelijkheden bieden om je breed te oriënteren en vele opleidingsmogelijkheden bieden. Als rechtenstudent liet ik deze verhalen vaak langs mij heen glijden. Ik zou advocate worden, en, zeg nou zelf, mr. M.M. Ramp die voor je pleit, dat moet tot een goed eind gebracht kunnen worden. Een accountantskantoor zoals Deloitte leek mij eerlijk gezegd maar een beetje saai.

Tijdens een bijeenkomst van Women at the top, georganiseerd door de Make a Move commissie van AIESEC, werd mijn aandacht echter geprikkeld door een verhaal van Melissa Raczak, Director bij Deloitte Consulting. Zij presenteerde Deloitte als een club met het motto: ‘Work Hard, Play Hard’. Ze benoemde Deloitte als een ‘talent-developer’. Hard werken als het nodig is, maar een organisatie die ook investeert in ontwikkeling en (team)ontspanning. Een combinatie die mij erg aansprak en in de praktijk ook waar blijkt te zijn.

Mijn start
De New Hire Week, die op werkenbijdeloitte.nl al uitvoerig besproken is (bijvoorbeeld door Marien de Bruijn), was een perfecte start van mijn carrière bij Deloitte. Naast het intensieve leerzame gedeelte overdag was er ook volop ruimte om elkaar tijdens de pauzes en in de avond beter te leren kennen. Op de verschillende kantoren kom ik altijd bekenden tegen die ik tijdens de New Hire Week heb leren kennen. Het gevoel dat Deloitte met zijn 4.500 werknemers een massaal bedrijf is waar niemand elkaar kent, is mij hierdoor vreemd.

‘As One’
Wat betreft de mogelijkheden om je breed te oriënteren ben ik na vijf maanden nog steeds niet bedrogen uitgekomen. Deloitte stelt ‘As One’ op de markt te opereren en dat klopt. Binnen de verschillende afdelingen (Audit, Tax, Consulting en Financial Advisory) wordt er veel samengewerkt. Zo ben ik momenteel samen met een collega van Deloitte Consulting bezig aan een opdracht voor een ministerie. Maar ook binnen de verschillende afdelingen vindt tussen teams kruisbestuiving plaats. Als Business Analyst bij Development & PPP heb ik laatst in een projectteam, met collega’s van Finance & Transactions en Strategy, voor een woningcorporatie een opdracht verricht.
Ik ben benieuwd wat de toekomst verder nog zal brengen. Een ding weet ik zeker, dit verhaal wordt vervolgd.

Marloes Ramp

Consultant - Real Estate Advisory

Consultant @ Deloitte Real Estate Advisory | Publiek Private Samenwerking | Sushi | Wijn | Apple |

Pension Advisory: niet alleen puur rekenwerk!

  • Bo Diederen
  • 21 maart 2012
Naar boven