Impact creëren op de maatschappij via klanten: Deloitte Sustainability

  • 09 oktober 2017

Anne Huibrechtse-Truijens en Cato Bui werken binnen het Sustainability team van Deloitte. Anne als director en Cato als werkstudent. Als ze niet bij klanten of op de universiteit zijn, zijn ze beide dagelijks in het Deloitte-kantoor te vinden op de Zuidas, waar ze veel samen werken aan lopende projecten. In deze blog vertellen zij jou over hun keuze om te werken bij Deloitte, waarom zij voor Sustainability hebben gekozen, en hoe zij het ervaren om samen te werken in een grote organisatie.

Waarom Deloitte?

"Wij hebben eigenlijk allebei om dezelfde reden voor Deloitte gekozen: omdat Deloitte een innovatieve werkgever is waar veel ruimte is voor professionele ontwikkeling. Je wordt continu geprikkeld om het maximale uit jezelf te halen omdat iedere klant en iedere opdracht weer net even nieuwe inzichten geeft. Zo kom je dus nooit in een routine te vervallen, en blijft het werk uitdagend. Daarnaast is het een grote organisatie die jong, open en informeel is gebleven.

Werken bij Deloitte geeft je de kans om in relatief korte tijd veel ervaring op te doen bij verschillende klanten. Hierdoor kun je je breed ontwikkelen en ben je beter in staat om te kiezen wat goed bij je past. Sustainability past goed bij ons omdat het focust op innovatie, en de innovatieprocessen die daarbij horen. Het geeft veel energie om elke dag bezig te zijn met nieuwe klanten, methodieken en technieken."

Wat doet Deloitte op het gebied van duurzaamheid?

"Het Sustainability-team van Deloitte adviseert klanten op het gebied van duurzame oplossingen. Wij ondersteunen onze klanten bij de verduurzaming van hun strategie. Verantwoordelijk zaken doen gaat over de business case van de keuzes die je maakt op gebied van impact op de maatschappij en het milieu. De ‘gewone’ criteria van bedrijfscontinuïteit blijven echter leidend voor de keuzes waarin wij de bedrijven begeleiden. Wij zijn dus vooral bezig om klanten te helpen om duurzaamheid (people, planet, profit) te integreren in de organisatie. 

"Wij zijn vooral bezig om klanten te helpen om duurzaamheid (people, planet, profit) te integreren in de organisatie."

Een voorbeeld is een opdracht bij een organisatie die al diverse duurzame kpi’s heeft, en daar ook over rapporteert maar nu de volgende slag wil maken om echt een integrale strategie te voeren. Onze bijdrage zit dan in het ontwerpen van het proces, het analyseren van de kansen en risico’s en het ondersteunen bij de implementatie. We komen ook bij bedrijven die nog niet eerder aandacht hadden besteed aan duurzaamheid maar door ontwikkelingen bij concurrenten of klanten, de noodzaak zien om dat anders te gaan doen. Bij zo’n opdracht beginnen wij met het onderzoeken wat er al is, want dat is vaak meer dan ze denken. Vervolgens praten we met allerlei mensen in de organisatie om een eerste aanzet voor een duurzaamheidsbeleid op te stellen. Veelal leidt dit tot leuke ervaringen omdat veel mensen binnen organisaties al duurzame beslissingen nemen en daar nu meer erkenning voor komt."

Hoe is dat, om als director en werkstudent zo veel samen te werken?

Anne vertelt dat ze enorm onder de indruk is van deze jonge generatie die met een hele open houding de organisatie binnen komen. "Dat communiceert heel makkelijk waardoor het ook voor mij prettig werken is zonder gevoel van afstand. Vooral de link die Cato legt naar haar studie, geeft aan dat theorie en praktijk goed op elkaar aansluiten. Het is verfrissend om van Cato te horen hoe de zaken op haar over komen, waardoor ik beter rekening kan houden met de perceptie van het team bij bepaalde beslissingen."

Cato vertelt dat ze het geweldig vindt om zo veel direct contact te hebben met Anne: "Zo werken we niet alleen samen aan projecten waar Anne mij goed begeleid, maar ook buiten de opdrachten leer ik veel van haar. Ik maak van dichtbij mee hoe er leiding wordt gegeven binnen een grote organisatie als Deloitte, en dat is erg waardevol. De processen en technieken kan ik vaak herkennen van mijn MSc Strategic Management, of ik kan ze gelijk zelf toepassen bij mijn bestuur of start-up. Het samenwerken met de director tijdens een werkstudentschap bij Deloitte zorgt voor veel groei op persoonlijk en professioneel gebied."

"Het samenwerken met de director tijdens een werkstudentschap bij Deloitte zorgt voor veel groei op persoonlijk en professioneel gebied."

Hebben jullie nog advies voor starters bij Deloitte?

"Werken bij Deloitte is altijd een goede keuze als startersfunctie. Het geeft je een enorme boost in je professionele ontwikkeling, en geeft je de mogelijkheden om kennis te maken met diverse industrieën en klanten. Als Deloitter ben je vooral bezig met het maken van een impact via je klanten, en dat geeft een goed gevoel. Zeker op gebied van duurzaamheid, wat nu een booming onderwerp is bij onze klanten en in de maatschappij. Mocht je geïnteresseerd zijn in Deloitte Sustainability, solliciteer dan vooral!"

Over Anne en Cato

Anne Huijbrechtse-Truijens is Sustainability Leader binnen Deloitte Risk Advisory B.V. in Nederland. Anne is gecertificeerd in Interne Audit en heeft ervaring in Management, Control en Advisory in diverse industrieën en op verschillende niveaus in de klantenorganisatie. Anne focust binnen duurzaamheid voornamelijk op strategie, circulaire economie, energietransitie en Integrated Reporting. Met ervaring in zowel de private als de publieke sector maakt zij samenwerking mogelijk tussen organisaties om duurzaamheid verder te realiseren.

Cato Bui is sinds januari 2017 werkzaam in het sustainability team van Deloitte en ondersteunt het team met de dagelijkse assurance en advisory werkzaamheden. Dit varieert van het werken aan proposals tot het organiseren van evenementen voor klanten en het schrijven van reports. Naast het werken bij Deloitte doet ze momenteel de MSc Strategic Management bij de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit, en zit ze in het bestuur van de Rotterdam Consulting Club. 

Interesse om bij dit team te komen werken? Bekijk de Sutainability vacatures.

Spannend, maar tegelijkertijd ontzettend tof

  • Tim Crone
  • 09 oktober 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven