In de cloud met mijn nieuwe baan

  • Annika Sponselee
  • 31 juli 2012

Wat een wereld van verschil! Mijn tweede baan, maar pas mijn eerste stappen in de wereld van ethical hacking, security management en cyber crime. In plaats van wetboeken, dikke dossiers en vaste werkplekken ren ik nu met mijn laptop van hot naar her, leer ik wat unsalted wachtwoorden zijn en staat er een interne intro cursus hacking op het programma. Dit allemaal om mij meer bij te brengen van de wereld van informatiebeveiliging. Een gebied dat nauw samenhangt met privacy(wetgeving) wat dan weer de reden is waarom ik ben aangenomen.

Wie ben ik? Ik ben Annika Sponselee en ik ben ik enkele maanden geleden begonnen bij Deloitte als Senior Manager Security & Privacy. Hiervoor heb ik zeven jaar als advocaat gewerkt bij een internationaal advocatenkantoor op de ZuidAs. Wat ik toen deed? Om een lang verhaal kort te maken: cliënten bedienen van juridisch privacy advies.

Terug naar mijn huidige baan bij Deloitte. Achter een kop koffie vraag ik mezelf af wat ik nu eigenlijk anders doe dan voorheen. Nog steeds adviseer ik bedrijven over juridische privacy aspecten, maar bij Deloitte krijg ik de mogelijkheid een gecombineerd privacy product aan te bieden, want in het Privacy team zitten IT specialisten en juristen. Kortom, privacy advies met een juridisch én technisch sausje. Cookies, cloud computing, beveiliging van ERP systemen, datalekken, e-mail- en internet monitoring, etc.: allemaal onderwerpen waar juridische en technische aspecten elkaar overlappen. Sterker nog, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden!

Ja, mijn dag is anders geworden. Sneller, dynamischer, losser, kantoortuinen, hackers, veel in mijn auto naar klanten, seminars, offertes, praatjes, gecombineerde projecten. Niet meer standaard aan mijn bureau (met de altijd bruin wordende plant), paginalange memo’s schrijvend. Geen papieren dossiers meer en zeker niet per zes minuten tijd schrijven…

De advocatuur was een prachtige tijd, waar ik enorm veel van geleerd heb, maar het was duidelijk tijd voor wat anders! De wereld van privacy(wetgeving) verandert continue en ik ga mee! Zo ben ik dus absoluut in de ‘cloud’ met mijn nieuwe baan.

Annika Sponselee

Senior Manager

Al sinds heel wat jaren woon ik in Amsterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Zeeuws-Vlaanderen met een stop in Leiden, waar ik civiel recht heb gestudeerd. Sinds juni 2012 ben ik werkzaam bij Deloitte als Senior Manager Security & Privacy. Voorheen was ik 7 jaar advocaat privacyrecht bij een internationaal advocatenkantoor. In mijn vrije beweeg ik me het liefste buiten; op mijn skeelers, fiets, ski’s, maar soms ook in de sportschool. Daarnaast vind ik niets leuker dan borrelen/eten met vrienden.

Verbreed je werkveld op de golfbaan

  • Pim Broere
  • 26 juli 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven