In gesprek met Peter Bommel

  • Maarten Spruijt
  • 29 augustus 2016
Maarten

“Absoluut niet”, antwoordt hij lachend en draaiend op zijn stoel op de vraag of hij tijdens zijn studententijd al de ambitie had om CEO te worden van één van de grootste accountantskantoren van Nederland.

College Tour

Tijdens de CollegeTour op donderdag 19 maart hadden wij, als stagiaires en bijbaners, de mogelijkheid om kennis te maken met Peter Bommel door middel van een “vragenvuur” aan het adres van het hoofd van het bedrijf. Bovendien konden we een studiegenoot mede kennis laten maken met de sfeer en omgeving van Deloitte.

Op de veertiende verdieping van The Edge worden we ontvangen met een hapje, een drankje en een geweldig uitzicht. Met gezonde spanning wacht ik, en met mij ongeveer tachtig andere enthousiaste studenten, stagiaires en bijbaners, op de opening van het programma. Met gezonde spanning, want, eerlijk is eerlijk, hoe vaak krijg je de kans de CEO van Deloitte Nederland te ontmoeten?

Al bij de eerste zinnen van de introductie door Ton van Abeelen, audit partner bij Deloitte en tevens de host van de middag, was de gezonde spanning verdwenen. Na een kleine verspreking tijdens het introduceren kwam er al gauw een lachende Peter Bommel binnen om de host te corrigeren. “Wil je jezelf anders introduceren?” “Nee, ga je gang Ton. Ik ben straks al lang genoeg aan het woord”. De sfeer zat er vanaf de start goed in en de toon was gezet voor de rest van de middag.

Discipline, ondernemerschap & Flexibiliteit

Peter Bommel is op mij overgekomen als een erg vriendelijke man met humor die zijn passie voor het vak goed weet over te brengen. Hij vertelt enthousiast over dat wat hij al het grootste gedeelte van zijn uitgebreide carrière doet. De jaren voor zijn aantreden als CEO heeft hij altijd met veel plezier deze tak van sport beoefend: “De dynamiek, het persoonlijke en interessante contact met de klant, de enorm interessante inhoud van het vak en de afwisseling hebben mij altijd geboeid”. Jaloers is hij dan ook op het feit dat wij met onze leeftijd onze hele carrière nog voor ons hebben. Vervolgens verklapt hij ook hoe we, naar zijn idee, deze carrière tot een succes kunnen maken: discipline en ondernemerschap combineren met sociale vaardigheden en flexibiliteit.

“Hoe ziet de dag van Peter Bommel als CEO eruit?” Tegenwoordig is hij onder andere bezig met het bepalen en implementeren van strategieën, het bevorderen van de samenwerking tussen afdelingen, het bezoeken van klanten en het onderhouden van persoonlijk contact met partners. De toekomst van de accountancy bekijkt hij optimistisch. Door strengere wet- en regelgeving omtrent kwaliteit en de dynamische samenleving met veel technologische innovaties, waar Deloitte overigens een hoofdrol in speelt, verandert het speelveld. Hij sluit een verdere groei van de industrie niet uit. Hierbij benadrukt hij nogmaals een belangrijke competentie van een accountant in de huidige tijd: flexibiliteit.

Doelen

Ondanks zijn indrukwekkende carrière komt Peter Bommel over als een man die met beide benen op de grond staat. Dit komt, zo geeft hij aan, mede door zijn vrouw, vier kinderen en de rust en energie die hij haalt uit yoga en meditatie om de balans tussen werk, privé en hobby’s te behouden. Toch vindt hij het belangrijk om doelen te blijven stellen. Deloitte is al een grote speler, maar er zijn altijd verdere verbeterpunten en dingen te bereiken. Daarnaast heeft hij voor zichzelf nog een mooi doel gesteld: het beklimmen van de Kilimanjaro.

De indruk die ik deze dag van hem heb gekregen lijkt hij ook over te dragen aan de rest van het bedrijf zoals ik die de laatste twee maanden heb meegemaakt: vol ambitie, hardwerkend, maar ook het belang van persoonlijk contact als prioriteit blijven zien. 

Maarten Spruijt

Bijbaan met inhoud

Mijn naam is Maarten Spruijt, 21 jaar oud. Na het afronden van mijn bachelor Accountancy & Control aan de Universiteit van Amsterdam en een semester studeren aan Hofstra University in New York ben ik sinds februari jl. werkzaam op de Audit afdeling van kantoor Utrecht in de vorm van de ideale bijbaan. In december ga ik verder met het RA-traject met mijn master Accountancy.

Deloitte Audit Experience: hét learning event van het jaar!

  • Jurrian Lukkien
  • 12 augustus 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven