"In gesprekken met mensen ben ik op mijn best."

  • Deloitte Nederland
  • 31 oktober 2012
Deloitte

Voor het boekje "glasbrekers" zijn vrouwelijke directors en partners bij Deloitte geinterviewd over de keuzes die zij maakten tijdens hun loopbaan. Dit keer staat het verhaal van Agnes Muskens, partner Consulting binnen de Financial Services Industry centraal. We hopen dat andere vrouwen, maar ook mannen hier inspiratie uit kunnen halen.
 

"Bij organisaties rondlopen, kijken wat er speelt en dat omzetten in opportunities, daar word ik blij van."

Achttien jaar lijnervaring, waarvan een groot deel in diverse financefuncties bij ABN AMRO, en dan de overstap maken naar consultancy. Voor mij was dit een zeer bewuste keuze waar ik geen moment spijt van heb gehad. Doordat je nu aan de andere kant van de tafel zit krijg je een andere rol, waarbij de agenda wordt bepaald door de klant. Je weet uit ervaring hoe de klant functioneert in de lijnorganisatie; je hebt ooit dezelfde uitdagingen gehad. Dat maakt je een serieuze gesprekspartner waardoor je in staat bent om, samen met de klant, mooie resultaten te bereiken. Dat is een belangrijke drijfveer in mijn werk, die enorm veel energie geeft! 

Bij organisaties rondlopen, kijken wat er speelt en dat omzetten in opportunities, daar word ik blij van. Het is de dynamiek die ik zoek. In gesprekken met mensen ben ik op mijn best. Je moet een zekere nieuwsgierigheid hebben – hoe werken dingen – en tevens de nodige sensitiviteit: wat is nodig op een bepaald moment? Daarnaast is een resultaatgedreven houding essentieel. Zorgen dat de klant tevreden is, voldoen aan zijn eisen, liefst nog een tandje hoger. Als de klant aangenaam verrast is, is de voldoening groot. Zoals bij Achmea, waar we vorig jaar zomer een resultaat hebben bereikt waar de klant nog steeds mee wegloopt. Dit heeft ons een goede naam bezorgd en tevens veel vervolgwerk. Het mooie van Deloitte is dat we vrijwel alle benodigde competenties in huis hebben. Naast de CFO-kennis vanuit Consultancy kunnen we er gemakkelijk andere disciplines bij betrekken. In de consultancy is het in de lucht houden van meerdere ballen een aardige uitdaging. De juiste service aan de klant leveren, nieuwe opportunities verzilveren en intern het team verder uitbouwen levert regelmatig een race tegen de klok op. Teamwork vind ik daarbij erg belangrijk. Je mensen zijn je assets, met hen maak je het verschil. Het bevorderen van de creativiteit en eigen inbreng van elk teamlid vind ik essentieel, uiteraard binnen de gegeven doelstellingen en randvoorwaarden. In mijn leiderschap probeer ik zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven. 
 

'Met transparantie in communicatie mobiliseer je veel positieve energie' die direct ten goede komt aan de kwaliteit van het opgeleverde werk!

Authenticiteit is een onmisbare waarde, voor mezelf en voor het team. Uiteraard is het belangrijk te kunnen schakelen in stijl, afhankelijk van de situatie bij de klant. Maar dat kan met behoud van je eigen kernwaarden. Transparantie in communicatie vind ik cruciaal, zowel naar de klant als binnen het team. Op die manier mobiliseer je veel positieve energie, die direct ten goede komt aan de kwaliteit van het opgeleverde werk! Het verschil tussen mannen en vrouwen, een veelgehoord onderwerp, is en blijft boeiend. Ik ben ervan overtuigd dat diversiteit – in brede zin– toegevoegde waarde levert. Ik zie steeds meer vrouwen op sleutelposities bij onze klanten; een aantal van hen doet graag zaken met vrouwen op gelijk niveau. Dat het effectief werkt blijkt ook uit mijn lidmaatschap van CFFO, een netwerk van vrouwelijke Finance Directeuren, waar al meerdere opdrachten op binnengehaald zijn. Want business doen wordt uiteindelijk mede bepaald door de onderlinge chemie!


Wil je net zoals Agnes ook bij Deloitte Consulting binnen de Financial Services Industry werken?

Mogelijk spreekt één van deze vacatures jou dan aan:

Vacature (Senior) Consultant Finance

Vacature (Senior) Manager Finance

Deloitte Nederland

Op pad met Deloitte: The sky is the limit!

  • Carola den Hollander
  • 29 oktober 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven