In Londen maakte ik kennis met het accountancy vak

  • Carlijn Charbon
  • 10 september 2012

Vorig jaar tijdens de Beroependagen in Amsterdam kwam ik voor het eerst in aanraking met Deloitte. Na een leuke workshop waarbij we de risico’s van een aantal posten in kaart brachten en een gezellige borrel, was ik er van overtuigd dat ik Deloitte beter wilde leren kennen. Een perfecte timing, want in december stond er een Audit Business Course naar Londen op de planning! Deze kans kon ik natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan, dus deed ik mijn motivatiebrief al snel op de post. Na een selectiedag op het kantoor in Amsterdam kreeg ik het verlossende telefoontje dat ik één van de gelukkigen was die mee mochten naar Londen!

Al snel volgde er een kick-off om kennis te maken met de faculty (elf Deloitters waaronder recruiters, supervisors, managers en een partner) en de andere studenten op de indrukwekkende hoogste etage van de Maastoren. Tijdens de introductie bleek al snel dat we in Londen zouden gaan werken aan de controle van Nederlands grootste luchtvaartmaatschappij KLM. Om ons hier goed op voor te kunnen bereiden was er zelfs iemand van KLM aanwezig die een presentatie hield en waar we vragen aan konden stellen die van belang zouden kunnen zijn voor de controle. De indeling van de teams werd bekend gemaakt en een paar dagen later zouden we elkaar in Londen weer treffen. We verzamelden met alle studenten op Schiphol, waar we in de business lounge een begin aan de case hebben gemaakt. Eenmaal in Londen aangekomen werden we welkom geheten in een prachtig hotel in het hartje van de stad. Dit zou voor de komende dagen onze verblijfplaats zijn.

Tussen de kerstbomen en kaarslichtjes begon de Business Course nu echt! 'Work hard, play hard' was het motto en dat hebben we ook zeker waargemaakt. Overdag werkte ieder team onder begeleiding van de faculty hard aan de case. Na de fraude bespreking zijn we aan de slag gegaan met de interne controles. De case bevatte verschillende elementen waardoor je een goed beeld kreeg van de werkzaamheden van een accountant. Van een voorraadtelling en een conference call met Nederland tot interviews op het Deloitte kantoor in Londen met een CFO, het zat allemaal in de case verwerkt. De laatste dag was het tijd om onze bevindingen van de audit waar we de afgelopen dagen aan gewerkt hadden te presenteren aan de klant. Het team dat dit het beste gedaan had ging met een mooie prijs naar huis.

Na het harde werken overdag was het ’s avonds tijd voor ontspanning. We hebben heerlijk geborreld, gegeten en gedronken tot in de late uurtjes op de mooiste plekjes in Londen. Zo hebben we een tour gemaakt door de stad in een echte Engelse partydubbeldekker. We hebben gegeten in een restaurant waar je kon bestellen via het touch screen op je tafel en als klap op de vuurpijl hebben we de mooiste clubs in de stad bezocht waarvan we wisten dat ook prins Harry daar geregeld te vinden is. 

Ik heb de Business Course ervaren als vier goed georganiseerde en uitdagende dagen met een goede balans tussen hard werken en ontspanning waarin ik de sfeer bij Deloitte duidelijk heb kunnen proeven. Ik heb op een hele informele manier kunnen vragen wat ik maar wilde en heb kennis mogen nemen van de dagelijkse werkzaamheden als accountant. Doodmoe en zonder stem maar met een hele ervaring rijker kwam ik thuis. Maar het allermooiste wat ik aan deze Business Course heb overgehouden is een baan! Per september ben ik met heel veel zin en een goed gevoel begonnen als Staff bij Core Audit in Amsterdam.

Carlijn Charbon

Staff Core Audit

26 jaar jong. Economie en Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik sta met heel veel plezier die keer per week op het hockeyveld in Amstelveen. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk te genieten van het leven met m’n vrienden en vriendinnen, en gelukkig gaat dit me aardig af!

Solliciteren is niet eng!

  • Rosa Ordelman
  • 06 september 2012
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven