In slechts tien dagen van Amsterdam naar Londen hardlopen

  • Will Hedges
  • 11 maart 2021
Will

Twee Deloitte-collega's gaan een gigantische hardloopuitdaging aan. Samen met twee vrienden zullen ze in slechts tien dagen per persoon 500 km lopen door vier landen. HOME RUN is een liefdadigheidsevent dat geld inzamelt voor ClientEarth en The Life You Can Save. Met nog maar twee maanden te gaan namen Will Hedges en Thomas Holliday, gesteund door Deloitte, een sabbatical om zich volledig te kunnen focussen op hun doel.

Thomas Holliday (29), Innovation Consultant bij Deloitte Digital, werd na het lopen van de Amsterdam Marathon verliefd op de stad en besloot in 2018 vanuit Groot-Brittannië hierheen te verhuizen. Kort daarna, in 2019, besloot ook Will Hedges (28), Senior Consultant bij Deloitte Financial Advisory, om zijn geboorteplaats Londen te verruilen voor Amsterdam. Will en Thomas waren op school vrienden geweest, maar verloren elkaar gaandeweg uit het oog. In het Amsterdamse kantoor van Deloitte kwamen ze elkaar weer tegen en al snel ontdekten ze dat ze een gedeelde passie hadden ontwikkeld: hardlopen.

“Hardlopen is de perfecte manier om nieuwe energie op te doen na een intensieve werkdag. Bovendien leer je je omgeving er goed mee kennen, handig als je net in een nieuwe stad woont. Maar het heeft wel een sterk sneeuwbaleffect”, legt Thomas uit. "Je begint met 5 km en voor je het weet, ben je marathons aan het lopen." Toen alle marathons werden afgelast tijdens de COVID-19-pandemie kwamen Thomas en Will, samen met twee andere Britse expats, op een idee. Een idee dat zou zorgen voor een positieve focus en een doel in het leven. Will: “Het leek ons leuk om van woonplaats naar woonplaats te rennen, van Amsterdam naar Londen. En wat begon als slechts een idee, wordt dit voorjaar werkelijkheid. Met de HOME RUN-challenge gaan we allevier 500 km door Nederland, België, Frankrijk en Groot-Brittannië lopen in slechts tien dagen."

Door deel te nemen aan deze uitdagende run hopen Will en Thomas geld in te zamelen voor twee goede doelen. Thomas: “Om een ​​negatieve situatie als de wereldwijde pandemie om te buigen in een positieve, besloten we ons te concentreren op twee goede doelen: een milieu- en een humanitair doel. We zijn in een grote hoeveelheid goede doelen gedoken, maar ClientEarth en The Life You Can Save staken er wat ons betreft met kop en schouders bovenuit. ClientEarth omdat het de wet gebruikt om een milieu​​verandering teweeg te brengen. Dit doel is van mening dat er een industriële transformatie nodig is en dat regeringen ter verantwoording moeten worden geroepen. Ze zien de wet als het krachtigste instrument in de strijd om het leven op aarde te beschermen."

"We kozen daarnaast ook voor The Life You Can Save omdat het ‘filantropie met hoge impact’ bevordert", legt Will uit. “De organisatie voert uitgebreid onderzoek uit en analyseert welke liefdadigheidsinstellingen het meeste bereiken met hun donaties. En ze ondersteunen daarbij een breed scala aan doelen. Van het bestrijden van wereldwijde armoede en malaria tot betere oogzorg en schoon water."

'Een ervaring als deze challenge levert veel op, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak.'

Met HOME RUN zetten Will en Thomas hun carrière bij Deloitte even op pauze om topsporter te worden. Thomas: “Deloitte ondersteunt ons met een gedeeltelijk betaald verlof van twee tot drie maanden. Dat is natuurlijk geweldig. Als werkgever draait het bij Deloitte om het vinden van een doel binnen en buiten je werk, en dat stelt medewerkers in staat om zichzelf telkens weer te verbeteren.” Na een fysieke en mentale uitdaging als dit kun je vrijwel alles doen, vervolgt Will. “Een moeilijke klant? Een flinke klus? Wij kunnen dat aan. Een ervaring als deze challenge levert veel op, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. En de sabbatical zorgt ervoor dat we ons nu volledig kunnen richten op onze voorbereiding, de fondsenwerving en de organisatie van HOME RUN.”

'We zijn ervaren hardlopers, maar 500 km lopen is echt andere koek.'

De challenge is nu hun dagelijkse baan. "We zijn ervaren hardlopers, maar 500 km lopen is echt andere koek", zegt Thomas. “Met de hulp van een fantastische coach ontwikkelen we de conditie en kracht die nodig zijn voor de run. Elke week bestaat uit vier dagen hardlopen, tot 120 km in totaal, en twee op fitness gerichte dagen. De juiste voeding is enorm belangrijk en we moeten ongeveer 3.500 calorieën per dag eten, inclusief bergen pindakaas, eieren en groenten. Daarnaast is een grote hoeveelheid slaap een belangrijke factor voor het juiste herstel."

De fysieke voorbereiding speelt een grote rol, vertelt Will. “Maar uiteindelijk zal 90 procent van de run een mentale uitdaging zijn. Je weet gewoon niet hoe het zal zijn. Na twee tot drie dagen draait het vooral om je mentale reserve. Maar wat ik wel weet, is dat we iets doen waar we trots op kunnen zijn." Thomas: “Het is een once in a lifetime-ervaring en het is mooi om een ​​beetje optimisme te kunnen creëren voor alle mensen die ons volgen. We waarderen alle steun en donaties van over de hele wereld enorm. En ik kan niet anders zeggen dan dat het tot nu toe al geweldig was om te doen.”

Will Hedges

Senior Consultant Financial Advisory

After he ran the Amsterdam Marathon Thomas Holliday (29), Innovation Consultant at Deloitte Digital, fell in love with the city of Amsterdam and decided to move here from the UK in 2018. Shortly after that in 2019 Will Hedges (28), Senior Consultant at Deloitte Financial Advisory, also decided to change scenery and trade his hometown London for Amsterdam. Will and Thomas had been friends in school, but lost contact along the way. In the Amsterdam office of Deloitte, they met again and quickly learned that they had developed a shared passion: running.

Nieuwe technologieën toepassen op oude wetten

  • Marlieke Bakker
  • 26 februari 2021
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven