Innovation toepassen op Tax: de Ideale Bijbaan!

  • Daan Zwetsloot en anderen
  • 17 februari 2014

Als student, binnen een jaar tijd, voor je studentenbijbaan pitchen voor een cliënt en de top van Deloitte Nederland? Dankzij de Ideale Bijbaan mochten wij dat doen! Naast de fiscale kennis die je opdoet op de werkvloer, zijn er leuke en leerzame mogelijkheden waarmee je je vaardigheden kunt versterken.

Gedurende het IBB traject werk je één jaar lang één dag in de week op vijf verschillende afdelingen. Tussendoor zijn er learning- en evaluatiedagen waarbij je door professionals wordt geholpen met het versterken van je vaardigheden. Op één van deze dagen was innovation het onderwerp. Logisch, omdat Deloitte een zelfstandige B.V. heeft opgericht onder de naam Deloitte Innovation. Hiermee worden medewerkers, cliënten en andere externe partijen gemotiveerd en geïnspireerd om innovatief te handelen.

Wij hielden die dag een Innovation Battle waarbij het doel was om binnen een uur tijd aan de hand van een casus een strakke pitch voor te bereiden. Deze pitch, welke zowel professioneel als innovatief diende te zijn, moest vervolgens in real life aan een fictieve cliënt gepitcht worden. De jury bestond uit Recruitment, Innovation en Tax professionals van Deloitte. Er werden ramen gebruikt als sheets, een toneelstuk opgevoerd en rijdende banken ingezet. Dit werd geoefend in het Deloitte Innovation Centrum in Utrecht, onder het toeziend oog van een 3d-printer die het hoofdkantoor van Deloitte aan het ‘3d-printen’ was.

Uiteindelijk won ons team en mochten wij twee maanden later dezelfde presentatie houden voor de Incubation Board: een board dat bestaat uit topprofessionals van Deloitte, waaronder een MT-lid en een cliënt. Deze Incubation Board onderzoekt en support grote innovatieve ideeën van Deloitters. We oefenden dit keer de pitch op de 24e verdieping van de Maastoren in Rotterdam. Ondanks dat je dan pas op de helft van het gebouw zit, konden we al de hele stad over kijken. Inspirerend genoeg om nog beter te presteren en goed voor te bereiden. Vol zenuwen begonnen we aan de presentatie, zeker toen bleek dat er ook een cliënt bij zou zijn. Ineens moest de presentatie innovatief zijn én worden toegepast op een bestaand bedrijf. We waren echter dusdanig goed voorbereid dankzij een collega van Deloitte, dat de presentatie zelf voor de Incubation Board ging zoals gepland. De Board was duidelijk zeer onder de indruk. Naast het feit dat de Board enthousiast was over onze presentatie gaven zij aan wat ze goed en minder goed vonden gaan en gaven zij ons nuttige Tips&Tricks voor onze toekomstige pitches aan cliënten, welke er zeker gaan komen als het aan ons ligt!

Al met al dus een leerzame en mooie ervaring. Gek om te beseffen dat wij een jaar geleden nog vol zenuwen stonden te wachten in de aankomsthal bij Deloitte voor ons sollicitatiegesprek voor de Ideale Bijbaan. Dat wij een jaar later al de mogelijkheid kregen om een pitch te houden voor mensen op hoge posities binnen Deloitte en voor een klant ging boven al onze verwachtingen. Binnen een jaar tijd zijn wij ons hier bijzonder thuis gaan voelen en hebben wij zowel op het fiscale, sociale als innovatieve vlak veel geleerd!

 

Geinteresseerd geraakt in de Ideale Bijbaan Tax? Op dit moment is de inschrijving gesloten, wij komen zo spoedig mogelijk met informatie over de volgende editie!

Daan Zwetsloot en anderen

Ideale Bijbaan

Als student, binnen een jaar tijd, voor je studentenbijbaan pitchen voor een cliënt en de top van Deloitte Nederland? Dankzij de Ideale Bijbaan mochten wij dat doen! Naast de fiscale kennis die je opdoet op de werkvloer, zijn er leuke en leerzame mogelijkheden waarmee je je vaardigheden kunt versterken.

Het belang van goede teamspirit?

  • Perry Lemmens
  • 13 februari 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven