Inspiratie in Kaapstad

  • Indira Draijer
  • 12 oktober 2016
Indira

Onlangs was ik bij de inhousedag die Deloitte georganiseerd heeft rond het thema de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Deloitte is namelijk sponsor van de Nuna, de auto die door TU Delft ontwikkeld wordt om deel te nemen aan deze Challenge. Bij deze wedstrijd strijden er 12 teams van over de hele wereld om gedurende anderhalve week zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Alleen de energie van de zon mag hiervoor gebruikt worden.

Op de inhousedag  van Deloitte heb ik een reis naar Zuid-Afrika gewonnen om de Nuna te zien finishen! Samen met de twee andere winnaars Rob en Masjenka en Deloitte recruiters Lianne en Liselotte zag ik hoe Nuna de overwinning behaalde. Dat hebben we ‘s avonds natuurlijk gevierd in het uitgaansgebied van Kaapstad.

Daarnaast stond er veel sightseeing in Kaapstad op het programma. We hebben de ‘big  5’ gespot op safari en de stad kunnen zien vanaf de tafelberg. En in de Atlantische oceaan zijn we met zeehondjes gaan snorkelen! Elke dag hebben we heerlijk gegeten in de beste restaurants, die soms ook lokale specialiteiten als springbok of krokodil op de kaart hadden staan. Kortom, we zijn goed verwend!

Met de recruiters die mee waren hebben we gepraat over het werk bij Deloitte. Ik kende Deloitte van te voren nog niet zo goed en dacht dat het bedrijf vooral in de financiële dienstverlening actief is. Maar er blijken ook veel mensen werkzaam te zijn op de afdelingen consultancy, sustainability en innovatie, drie thema’s die mij erg aanspreken. Het past dan ook goed bij Deloitte om Nuon Solar Team met de Nuna te sponsoren. Ik hoop dat de Nuna mensen inspireert door te laten zien wat er nu al mogelijk is met duurzame energie. Zou het niet fantastisch zijn als we over 20 jaar allemaal op zonne-energie kunnen rijden?

Wat mijn eigen plannen betreft; ik ga in het voorjaar een half jaar in Valencia studeren, daarna afstuderen en dan op zoek naar een baan. Ik zou graag aan de slag gaan met de vraag welke business modellen zowel financiële als maatschappelijke waarde opleveren, en hoe technologie hieraan bij kan dragen. Waar ik terechtkom weet ik nog niet, maar ik ga Deloitte zeker in de gaten houden.

Indira Draijer

Momenteel doe ik de master Innovation Management aan de TU/e. Via verschillende inhousedagen en studentenchallenges ben ik me aan het oriënteren op een afstudeerstage en een baan.

Een dag uit het leven van een Junior Business Process en IT consultant

  • Berend Geurtsen
  • 07 oktober 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven