Internationale samenwerking binnen Monitor Deloitte

  • Stephanie Brood
  • 14 april 2015

Mijn eerste maanden bij Monitor Deloitte zijn voorbij gevlogen. Eerste week, trainingen in Amsterdam met ongeveer 200 collega’s uit Europa, het Midden Oosten en Afrika. Tweede week, mee op wintersport met 300 collega’s van consulting in Amsterdam. Met het leren kennen van collega’s zat het dus meteen helemaal goed. En daarna ging het werken toch echt beginnen, met als eerste: een project in de bankensector.

Speelveld
Het speelveld van de betaalmarkt is aan het vergroten. Naast banken zijn andere innovatieve partijen bezig met het ontwikkelen van snellere en makkelijkere manieren om te betalen. Betalingsverkeer was misschien een traditionele markt, maar nu Google en Apple zich op die markt begeven is dat snel aan het veranderen. Banken concurreren niet meer alleen met elkaar. Ook nieuwe, innovatieve toetreders in de betaalmarkt moeten worden voorgebleven om een goede marktpositie te behouden.

Veelzijdig
Deze veranderingen in de (betaal)markt zijn de Nederlandse banken natuurlijk ook niet ontgaan. Daarom werd Deloitte gevraagd te helpen bij een strategisch vraagstuk. Het project was veelzijdig, een groot aantal stakeholders waren erbij betrokken en er werd veel gebruik gemaakt van het internationale Monitor Deloitte netwerk. Drie werkstromen werkten parallel aan het project en ik maakte deel uit van het overkoepelende ‘core team’ en heb zo in de verschillende werkstromen kunnen meekijken.

Naast het gebruikelijke slides maken en analyses in Excel uitvoeren, was een van mijn taken het organiseren van expert sessies. De buitenlandse Monitor Deloitte offices werden ingeschakeld voor het vinden van geschikte experts uit landen waar innovatie in het betalingsverkeer al verder gevorderd is. Op basis van vooraf gedefinieerde vragen hebben deze experts een sessie voorbereid die vervolgens via een video conference door een groot aantal bankmedewerkers en Deloitters gevolgd kon worden.

Leerzaam
Voor mij is dit project een hele leerzame en leuke ervaring geweest. Ik heb in een korte tijd heel veel geleerd over de (betaal)markt en al zijn spelers, mijn PowerPoint en Excel skills zijn verder ontwikkeld en het is voor mij weer bewezen hoe leuk het is om voor een internationale organisatie te werken, waar kennis wordt gedeeld tussen de verschillende buitenlandse kantoren en internationale collega’s altijd open staan om je te helpen en contacten te delen. Daarnaast was de klant zo tevreden met het resultaat van het project dat we gevraagd zijn een vervolgstudie uit te voeren. Kortom, een heel goed eerste project. Ik kan niet wachten om morgen aan het volgende project te beginnen!

Stephanie Brood

Business Analyst

Stephanie is na haar studie Economie aan de Universiteit van Amsterdam gestart bij Deloitte en werkt momenteel als Business Analyst binnen de Strategy serviceline.

In gesprek met Peter Bommel

  • Maarten Spruijt
  • 09 april 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven