Internationale werkervaring

  • Bas de Groot
  • 16 april 2018
Bas

Een van de meest gestelde vragen door sollicitanten tijdens een interview gaat over de mogelijkheden om te werken in het buitenland. En terecht! Bij Deloitte heb je de kans om internationale ervaring op te doen.

Internationale projecten

Zelf heb ik het geluk gehad om meerdere malen in het buitenland te werken. Het is leuk en uitdagend om voor projecten te reizen en verschillende (werk)culturen te leren kennen. Het voegt echt iets toe aan je werk.

Vanuit mijn rol als consultant binnen de Business Process Transformation service line van Deloitte kom ik vaak bij grote internationale organisatie, die in meerdere landen actief zijn. Zij vragen ons bijvoorbeeld een procesverbetering, standaardisering of automatisering te implementeren in meerdere landen.

De afgelopen 5 jaar heb ik gewerkt voor een wereldwijde groothandel in kantoorartikelen, een grote Europese speler in afvalverwerking en een luxe automerk. Uit deze projecten blijkt mijn voorkeur voor de Consumer & Industrial Products (C&IP) industrie: Organisaties die fysieke producten maken, verwerken of transporteren.

Mijn huidige project

Momenteel werk ik op een project voor één van de drie grootste dienstverleners op het gebied van pakkettransport. We ondersteunen de klant wereldwijd met een ‘post merger integration’; Twee organisaties die globaal opereren worden samengevoegd. Voor workshops in de landen die integreren ben ik een week naar Madrid, Parijs, Londen en Frankfurt geweest. Hiernaast ben ik ook naar het hoofdkantoor van de klant in de Verenigde Staten gereisd om een grote workshop te begeleiden. Het was gaaf om de energie en Amerikaanse mind-set in het hart van de organisatie proeven!

De trip naar de US bracht wel wat stress met zich mee. Ik kreeg donderdagavond te horen dat ik maandagochtend al in de US verwacht werd. Zondag vliegen betekende nog 2 dagen om visa te regelen, workshop voor te bereiden, en daarboven op had ik die zaterdagavond een bruiloftsfeest van een collega…! Het was even stressen maar is gelukt en de workshop was erg succesvol.

Met een beetje geluk mag ik binnenkort naar Azië om de lokale Operations van de klant te informeren over de aankomende veranderingen door de integratie.

  • Client workshop

Samenwerken met Deloitte collega’s uit andere landen

Naast het leren kennen van de mensen en de manier van werken van de klant, bieden internationale projecten ook de kans om te leren van buitenlandse Deloitte collega’s.

Voor meer indrukken over werken met buitenlandse collega’s check ook de blog van mijn collega Helen.

  • Work life balance

Work-life-balance

Het reizen geeft extra uitdaging binnen een project, maar ook privé. Reizen heeft invloed op je work-life-balance. Het betekent maandag vroeg opstaan voor de vlucht van 7.00 uur of wegrijden om 6.00 om files in België/Duitsland voor te zijn, lang doorwerken in de avonden in het hotel. Toch lukt het bijna altijd om genoeg tijd te vinden om iets van de stad of omgeving te zien, het kan ook helpen om een dag extra aan de trip toe te voegen, door bijvoorbeeld al op zondagochtend heen te reizen.

Het reizen heeft ook invloed op je omgeving. Het voetbalteam dat ik manage is bijvoorbeeld niet blij wanneer ik een week of langer afwezig ben en het is ook altijd goed afstemmen met mijn vriendin en vrienden. Maar door de werkervaringen die je op doet, de mensen die je leert kennen en de nieuwe omgevingen die je ziet, vind ik het reizen zeer de moeite waard!

Studie advies
Hiernaast is mijn advies om tijdens je studie ervaring op te doen in een internationale omgeving, met uiteraard de voorkeur voor een periode in het buitenland. Daar leer je heel veel van. Met deze kennis en ervaring op zak, stap je makkelijker in een baan met internationaal karakter. 

Meer weten?
Ben je student en spreekt het internationale karakter in samenwerking met consulting werkzaamheden bij Deloitte je aan? Bekijk de openstaande vacatures bij Consulting en/of neem gerust contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden.

Bas de Groot

Consulting - Operational Excellence

Bas werkt als Senior consultant bij Deloitte, in de Operational Excellence Service Line. Hij helpt organisaties bij het optimaliseren van operationele resultaten, waarbij zijn uitdaging ligt in het realiseren van zichtbare procesverbeteringen binnen organisaties inclusief tools voor het management en medewerkers om zelf te blijven (bij)sturen op veranderingen in het proces waar nodig. Bas werkt 5 jaar bij Deloitte met focus op projecten op de Consumer & Industry Products (C&IP) industrie.

3 Mythes ontkracht over het werken bij een corporate financiële dienstverlener

  • Ernst Rosendahl Huber
  • 16 april 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven