Ironman en Advanced Analytics

  • Paul Langelaan
  • 07 juni 2017
Paul

Het is 7:00 in de ochtend en het is tijd om naar werk te gaan. Vandaag even niet bij de klant, maar op ons eigen kantoor in Amsterdam. Dat is mooi want dan kan ik op de fiets. Na een mooie rit van 33km ben ik op kantoor, een training van ruim een uur gehad, file vermeden en lekker wakker kunnen worden. Deloitte heeft op de Edge goede gelegenheden om te douchen en om te kleden dus dit helpt mij al een stuk om werken en sporten te combineren.

Advanced Analytics

Bijna drie jaar geleden ben ik bij Deloitte binnengekomen als “zij-instromer” (dat is onze term voor iemand die al met werkervaring start) binnen de afdeling Analytics & Information Management (AIM). Binnen AIM heb ik mij kunnen specialiseren als Data Scientist in ons Advanced Analytics team. Ik houd mij voornamelijk bezig met het gebruiken en schrijven van algoritmes om nieuwe inzichten uit data te halen. Dit kan bijvoorbeeld een voorspellend model zijn, een segmentatie, of optimalisatie. Voor mijn Deloitte-tijd werkte ik na mijn studie astronomie een jaar als trader op de beurs, maar ik besloot dat ik toch liever een baan wilde waar ik mijn analytische vaardigheden kon gebruiken om andere bedrijven verder te helpen, bij AIM zit ik hiervoor erg goed op mijn plek!

Data science

Het meest trots naast mijn sport prestaties (zie volgende alinea) ben ik op mijn huidige opdracht, hier hebben we bij onze klant een volledig nieuwe data science afdeling opgericht en draaiende gehouden. De komende tijd wordt deze afdeling verder uitgebreid met interne overstappers. Dit zal ervoor zorgen dat ons werk een mix zal zijn van het werken op projecten, maar daarnaast zullen we ook deze nieuwe collega’s gaan opleiden, een uitdagende mix van activiteiten. Uiteindelijk zullen we hierdoor wel een volledig draaiende advanced analytics afdeling achterlaten bij deze klant die hen echt stappen laat zetten om een meer insight driven organisatie te worden.

Ironman

Trainen voor een hele Ironman (3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42km hardlopen) was vorig jaar wel een uitdaging naast het werken als consultant. Uiteindelijk heb ik ervaren dat als je duidelijk communiceert met managers en directe collega’s er veel mogelijk is. Het afgelopen jaar ging ik geregeld op tijd naar huis om te trainen. Alleen als het nodig was klapte ik de laptop na die training nog even open. Ook was het mogelijk om voor een periode 4 dagen te gaan werken om zo nog meer flexibiliteit te krijgen en om wat extra uren op de fiets te zitten. Dit alles heeft geresulteerd in een mooie finish afgelopen september in Almere.

Paul Langelaan

Consultant advanced analytics

Ik werk als specialist in data science binnen de analytics & information management serviceline van Deloitte Nederland. De afgelopen 3 jaar ben ik mij meer en meer gaan specialiseren op het ontwikkelen van nieuwe modellen om waarde te halen uit data. Ik haal er veel plezier uit om een klantprobleem te vertalen naar een algoritme en onze klanten vervolgens te helpen met het implementeren en gebruiken van deze modellen.

Deloitte Technology Traineeship van start: Laatste kans om te solliciteren!

  • Joep Dekkers
  • 19 mei 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven