Is dit het nou? Ja dit is het!

  • Deloitte Nederland
  • 04 november 2010
Deloitte

Op vrijdag 22 oktober was het zover, ik mocht naar het eerste Deloitte Blogevent. Natuurlijk is het bloggen niet mijn ‘echte’ baan, en doe ik het hooguit een paar uur per maand, toch was dit voor mij het hoogtepunt van mijn werk tot nu toe. Niet alleen omdat we een workshop kregen van de 24-jarige chef internet van Nrc.next. Niet alleen omdat het op de 44ste verdieping van het hoogste gebouw van Rotterdam was met dus een prachtig uitzicht. Niet alleen omdat het eten fantastisch lekker en overvloedig was. Niet alleen omdat de mensen ontzettend leuk waren. En nee, zeker ook niet alleen omdat ik de prestigieuze Deloitte Blogstar of the Year Award met de daarbij horende iPad heb gewonnen.

Nee, ondanks dat het door al die dingen alleen al een topdag was, vond ik er nog iets anders leuk aan. Sommige mensen denken namelijk dat de zogenaamde extra-curricular activities alleen maar tijd kosten.  Ik vraag me af of deze mensen zich wel eens hebben afgevraagd Is dit het nou? Kiezen voor één loopbaan, één carrière en een één specialisme voelt voor de verwende dertigers van nu al gauw verstikkend. Want wat nou als dit het misschien toch niet is?

Ook ik ben zo’n verwende (bijna) dertiger die jarenlang geworsteld heeft met de vraag wat ze wilde worden als ze later groot was. Maar inmiddels heb ik ontdekt dat je bij het juiste bedrijf niet per se één keuze hoeft te maken. De accountancy is nu mijn vak en ik geniet ervan. Maar tegelijkertijd houd ik van schrijven, social media en gadgets. Hoe mooi is het dan als je als accountant, te midden van twitterende collega’s met iPhones, Macbooks en Flip mino’s, een workshop krijgt van een bloggoeroe en als klap op de vuurpijl ook nog een iPad wint? Precies.

Deloitte Nederland

Bonjour Madame! – Working for the World Economic Forum

  • Laura De Francisco Campillo
  • 26 oktober 2010
Naar boven