Jasper over Deloitte Legal: “De samenwerking met collega’s uit het buitenland maakt mijn werk nóg interessanter”

  • Jasper Hendriks
  • 24 april 2017
Jasper

Tijdens mijn master Ondernemingsrecht in Tilburg had ik een hoogleraar die mij vertelde over de aankomende EU-richtlijn over de bonuswetgeving in de financiële sector. Doordat de hoogleraar hier enthousiast over vertelde en het onderwerp me gelijk interesseerde besloot ik daar mijn scriptie over te schrijven.

Via de vacaturesite van mijn universiteit ontdekte ik dat je bij Deloitte je scriptie kon schrijven – ideaal. Zo ben ik als werkstudent en scriptant bij Deloitte begonnen en nooit meer weggegaan. Na mijn afstuderen startte ik met het TOP-programma, waarbij je als starter in twee jaar tijd op drie verschillende afdelingen werkt. Ik hield me tijdens mijn eerste periodes binnen Tax vooral bezig met fiscaal advies en met de regels omtrent het beloningsbeleid binnen de financiële sector, mijn scriptieonderwerp. Omdat ik van huis uit geen fiscalist ben, leek het me een mooie aanvulling om ook een periode bij Deloitte Legal te kijken. Dat beviel me zo goed dat ik uiteindelijk heb besloten bij Legal te blijven.

Internationale vraagstukken

Binnen Deloitte Legal werk ik op het gebied van Employment Law. Omdat veel van onze klanten in meerdere landen gevestigd zijn, houd ik me bezig met zowel Nederlandse als grensoverschrijdende vraagstukken. Ik schakel veel met collega’s van over de hele wereld, bijvoorbeeld over wat er kan en mag vanuit het oogpunt van arbeidsrecht als een klant een werknemer van een vestiging in India voor de vestiging in Nederland wil laten werken. Grensoverschrijdende situaties zijn vaak net wat complexer dan puur Nederlandse zaken – een extra uitdaging die mijn werk nog interessanter maakt. Wat ook leuk is, is dat we veel samenwerken met Tax: zo leer je om buiten je eigen vakgebied te kijken.

"Grensoverschrijdende situaties zijn vaak net wat complexer dan puur Nederlandse zaken – een extra uitdaging die mijn werk nog interessanter maakt. Wat ook leuk is, is dat we veel samenwerken met Tax: zo leer je om buiten je eigen vakgebied te kijken."

Flexibele werksfeer

Naast mijn werkzaamheden voor Legal, draai ik ook nog mee in mijn oude team binnen Tax. Ik focus me hierbij op wat destijds mijn scriptieonderwerp was: de bonuswetgeving voor de financiële sector. Wet- en regelgeving op dit gebied verandert voortdurend, daarom neem ik elke twee maanden deel aan sessies met collega’s van grote advocatenkantoren en financiële instellingen om de nieuwe ontwikkelingen door te spreken en met elkaar te sparren. Superinteressant, we leren veel van elkaar. De Nederlandse bonuswetgeving speelt ook bij de Brexit een rol: in Nederland moeten de bonussen relatief laag zijn. Dat kan voor ondernemingen meespelen bij hun keuze om vanuit de UK wel of niet naar Nederland te verhuizen. Binnenkort ga ik daarom samen met een collega naar Londen om onze Britse collega’s uit te leggen dat de Nederlandse bonuswetgeving geen obstakel hoeft te zijn voor Britse financiële ondernemingen om zich in Nederland te vestigen. De bedoeling is dat onze Britse collega’s die boodschap dan weer doorgeven aan hun klanten.

Dat ik binnen Deloitte de kans krijg om op twee afdelingen tegelijk te werken, zegt in mijn ogen wat over de sfeer binnen het kantoor: er is een hoge mate van flexibiliteit en er wordt goed gekeken naar wat bij jou past. De sfeer binnen mijn beide teams is prettig. De managers voor wie ik werk, zijn vakkundige mensen met veel ervaring en zijn gefocust op het ontwikkelen van ieders talenten. Dat is erg fijn: ze zijn altijd bereid om advies te geven en te helpen. De combinatie van uitdagend werk en een stimulerende werkomgeving, maakt Deloitte in mijn ogen de perfecte kickstart van je carrière. 

Jasper Hendriks

Legal Consultant

In 2013 ben ik als scriptie-stagiair en werkstudent bij Deloitte gestart. Toen ik klaar was met mijn scriptie, ben ik bij Deloitte gebleven als starter in het TOP-programma. Momenteel werk ik deels bij Deloitte Legal binnen het Employment Law-team en deels voor het Executive & Equity Compensation (EEC) -team binnen Tax, waarbij ik me bezig houd met beloningswetgeving in de financiële sector.

Deloitte: legio mogelijkheden en kansen!

  • Joes van Berkel
  • 20 april 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven