Jerry Jansen over zijn start in de 'grotemensenwereld'

  • Jerry Jansen
  • 08 mei 2019
Jerry

Als student keek ik er behoorlijk tegenop, maar na anderhalf jaar in de ‘grotemensenwereld’ blijkt deze eigenlijk zo gek nog niet. Eind 2017 was mijn studentenavontuur voorbij en moest ik er aan geloven. Na een brede oriëntatieperiode kwam ik terecht in de dynamische wereld van Mergers & Acquisitions, het Deloitte M&A traineeship om precies te zijn. In een jaar heb ik mij als een raket ontwikkeld, breed kunnen oriënteren en ontzettend veel pientere, leuke mensen ontmoet.

De wondere wereld van M&A

M&A is voor velen een wat mysterieuze wereld. De vragen waarom M&A, en wat doe je nu eigenlijk worden mij regelmatig gesteld. Voor mij is M&A een mooie mix van werken onder druk (lees: deadlines), dynamische projecten en uiteenlopende klanten. Hoe een project verloopt valt niet te voorspellen. Het is compleet afhankelijk van de grillen van kopers, verkopers en andere stakeholders. Dit levert soms frustratie op als het, meestal laat in de middag, toch ineens anders blijkt te moeten. Maar het is ook erg gaaf, want je pakt telkens nieuwe dingen op. Elk project is anders, de ene keer verdiep je je in het business model van een software bedrijf, de andere keer probeer je een bedrijf netjes in tweeën te knippen. Kortom, M&A is een wereld van hard werken en soms frustraties, maar zeker ook een wereld van gave en uitdagende vraagstukken.

Op mijn eerste werkdag mocht ik meteen mee naar een klant en werd ik betrokken bij een complexe carve-out.

Sprong in het diepe

Vanaf dag 1 word je uitgedaagd en krijg je veel eigen verantwoordelijkheid. Zo mocht ik op mijn eerste werkdag meteen mee naar een klant en werd ik betrokken bij een complexe carve-out van een groot beursfonds. In het begin is dit natuurlijk super spannend, maar hierdoor is je leercurve ook heel stijl. Als ik terugkijk op wat ik heb geleerd in een relatief korte periode dan sta ik echt versteld. Het is ook bizar om te zien hoe snel dingen kunnen veranderen bij Deloitte. Continue worden er nieuwe tools ontwikkeld om je werk nog sneller en accurater uit te kunnen voeren. Ik word van alle kanten uitgedaagd om mee te denken en geprikkeld met evenementen over actuele thema’s als cyber security en artificial intelligence.

Als een vis in het water

Als ik terug kijk op de afgelopen anderhalf jaar, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Dankzij het M&A traineeship heb ik veel gave mensen leren kennen. Nu ik ben uitgestroomd naar Transaction Services werk ik wederom dag in, dag uit aan uitdagende projecten met een leuk team. Niet alleen tijdens het werk leer ik mijn collega’s goed kennen, maar zeker ook tijdens de vele social events zoals de jaarlijkse skitrip. Keer op keer kom ik tot de conclusie dat Deloitte een bijzonder gave club is. Ik voel me echt als een vis in het water.

  • 'Luie spits' in het Financial Advisory voetbalteam

Jerry Jansen

Business analyst | Financial Advisory | Transaction services | Mergers & Acquisitions

Jerry Jansen is geboren en getogen in Drenthe en nu op avontuur in de grote stad, Amsterdam. Na zijn studie in Groningen is hij het Deloitte M&A traineeship ingerold en the rest is history. Buiten werktijd is hij Amsterdam nog volop aan het ontdekken en speelt hij voetbal als onvervalste luie spits (naar eigen zeggen).

Ondernemende Deloitters

  • Deloitte Nederland
  • 06 mei 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven