Jongeren bewuster maken van hun kansen in de maatschappij

  • Desmond Rozenberg
  • 24 april 2019
Desmond

Desmond Rozenberg, manager Audit, studeerde aan het vmbo en het mbo, en leerde Deloitte kennen nadat hij daar voor zijn bachelor hbo-opleiding een half jaar stage liep. Daarna is hij voor zijn scriptie naar Deloitte New York geweest. Na zijn Master Accountancy and Controlling aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), waar hij ook zijn Post-Master Accountancy deed, is hij sinds 2017 officieel ingeschreven als registeraccountant (RA). Jongeren hebben wat hem betreft de toekomst en voor hen wil hij graag een voorbeeld zijn.

“Binnen Audit ben ik betrokken bij de ‘Audit van morgen’; onze klanten werken ook met nieuwe technologieën, als Deloitte moet je een stap vooruit zijn. Ik werk onder meer voor financiële instellingen zoals verzekeraars en multinationals op het gebied van manufacturing, technologie, media en telecom. Als ik iets niet weet, zoals over cyber security, dan zijn er altijd collega’s die dit wel weten. Ik neem in mijn tas eigenlijk al mijn collega’s mee en vind het heel waardevol dat er zoveel mensen met verschillende vaktechnische achtergronden bij ons werken.

Binnen Deloitte heerst een informele sfeer. Bij de klant zien we er ‘strak’ uit maar op kantoor kun je gewoon jezelf zijn, ook wat kleding betreft. Het past bij onze cultuur van Diversity & Inclusion. Al zou ik het fijn vinden als nóg meer mensen met een andere achtergrond of cultuur die hier geboren en opgegroeid zijn bij Deloitte zouden aanhaken, ook op een hoger management niveau.

Ik vind het heel waardevol dat er zoveel mensen met verschillende vaktechnische achtergronden bij ons werken

Werken bij Deloitte is heel dynamisch. Er gebeurt veel, maar dat is ook erg stimulerend omdat je van veel dingen iets kunt leren. Naast al mijn activiteiten ben ik ook nog steeds betrokken bij de RUG om studenten auditing en accounting te helpen naar hun examen toe. Best veel allemaal, maar na alle hectiek van het dagelijks werk kan ik mij ontspannen met voetbal en tennis. Voetballen doe ik zowel met een vriendenteam als met een team van Deloitte waarmee we tegen andere bedrijven spelen.

Vanuit Deloitte wordt het gestimuleerd dat je iets teruggeeft aan de maatschappij. Als ambassadeur van de Deloitte Impact Foundation ben ik betrokken bij JINC, een non-profit organisatie die jongeren helpt een goede start te maken op de arbeidsmarkt. Ik probeer hen via sollicitatietrainingen en coaching-sessies bewuster te maken van hun kansen in de maatschappij. Het is gaaf als zij aan het eind van de training superpositief en gemotiveerd zijn en een duidelijk doel voor ogen hebben. Ik ben altijd benieuwd om te horen hoe zij in het leven staan en hoe je daar als Deloitte van kunt leren. Het is motiverend van twee kanten.

Vorig jaar ontving ik van JINC de award ‘Vrijwilliger van het jaar 2018’, tijdens een bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Geweldig om te zien dat mijn inzet op deze manier gewaardeerd wordt en blijkbaar bij de betrokkenen is blijven hangen. Soms kom ik leerlingen tegen in Amsterdam, als ik hen dan bij naam noem zijn ze helemaal verrast. Sommigen willen graag je visitekaartje en vragen: ‘mag ik u bellen als ik bij Deloitte wil gaan werken?’ Dat zijn leuke momenten die ook aangeven, in hoeverre je impact maakt!”

Desmond Rozenberg

Manager Audit

Soepel je carrière weer oppakken bij Deloitte

  • Katalijn Ritsema van Eck
  • 11 april 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven