Joris Ebbers over zijn titel ‘De slimste accountant’

  • Joris Ebbers
  • 19 april 2021
Joris

Joris Ebbers werkt 3,5 jaar bij Deloitte, rondde vorig jaar zijn postmaster Registeraccountant (RA) af en is nu bezig met de praktijkopleiding. De jonge, nuchtere accountant in opleiding draagt inmiddels wel een unieke titel: ‘de slimste accountant’. In een quiz bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) sleepte hij de eerste prijs in de wacht. 

“Dat had ik van tevoren niet verwacht, nee.”, lacht Joris. “Al hadden mijn collega’s direct vertrouwen in mijn deelname. Zij weten dat ik de regels doorgaans goed ken en ik heb de maandelijkse ‘biz quiz’ met collega’s ook wel een aantal keer gewonnen.” 

“Na drie voorrondes stond ik op 13 november 2020 in de finale. Na iedere ronde vielen telkens de onderste drie op de ranglijst af, totdat we met zijn tweeën over bleven. We moesten 10 stellingen zo snel mogelijk beantwoorden. Uiteindelijk won ik met een minimaal verschil. Ik kijk er graag nuchter naar, alle deelnemers hadden kunnen winnen. Ik zou nooit over mezelf zeggen dat ik de slimste ben, maar het winnen van de titel is natuurlijk wel heel leuk.” 

'Ik krijg waar mogelijk kansen om wat complexere werkzaamheden te doen. Daardoor help ik niet alleen anderen, maar leer ik zelf ook continu nieuwe dingen.'

“Of ik nu een bekende Nederlander ben? Nou, dat weet ik niet. Al werd ik wel in de supermarkt herkend, haha!”, vervolgt Joris. “Maar toch hebben veel mensen mij gevolgd, merkte ik. Na de winst ontving ik allerlei felicitaties van collega’s, familie, vrienden. En van het gehele Management Team, dat is ook erg leuk.” 

De kennis van Joris wordt goed benut. “Ik merk dat meer collega’s nu vaktechnische vragen aan me stellen. Dat is leuk. Ik kijk graag even mee met collega’s en krijg waar mogelijk kansen om wat complexere werkzaamheden te doen. Daardoor help ik niet alleen anderen, maar leer ik zelf ook continu nieuwe dingen.'' 

“De manier waarop ik word opgeleid bij Deloitte draagt absoluut bij aan mijn kennis. Ik merk dat er naast het controleren van jaarrekeningen ook ruimte bestaat voor het bespreken van vaktechnische ontwikkelingen en casussen. Wat zou jij doen? En waarom? Door samen kennis te delen bouw je aan een brede basis.” 

“Ooit hoop ik aan de slag te kunnen bij het Professional Practice Department (PPD). Dat zou een mooie plek zijn om mijn vaktechnische kennis te benutten. Ik vind het mooi om mensen die in de praktijk werken te ondersteunen met vraagstukken. Maar eerst door met mijn opleiding.” 

Foto is gemaakt door De Beeldredacteur, Michel ter Wolbeek en Marjolijn Heij ter publicatie in Accountant (NBA). 

Joris Ebbers

Deloitte Audit Staff

Joris Ebbers has worked at Deloitte for 3.5 years, completed his postmaster Chartered Accountant last year and is now in the process of practical training. The young, down-to-earth accountant in training now has a unique title: 'the smartest accountant'.

Productief thuiswerken door regeling voor kinderopvang

  • Marlon van IJzendoorn
  • 12 april 2021
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven