Juridische dienstverlening met een geïntegreerde aanpak

  • Thom Krebbers
  • 15 mei 2014

Sinds 1 januari 2014 is Deloitte gestart met Deloitte Legal en sinds 1 maart 2014 ben ik werkzaam voor Deloitte Legal als Analyst bij Corporate/M&A. Tijdens mijn studie heb ik veel presentaties gezien van grote advocatenkantoren maar deze kwamen op mij vaak hetzelfde over. Toen ik voor het eerst over Deloitte Legal hoorde was ik daarom ook erg benieuwd. Na een kop koffie met twee mensen van Deloitte Legal, was voor mij de keus vervolgens snel gemaakt. Deloitte Legal heeft namelijk een andere insteek dan de traditionele advocatenkantoren en is zodoende een frisse wind op de juridische markt.

Deloitte Legal zal juridische dienstverlening aan gaan bieden op het gebied van Corporate M&A, Commercial Contracts, Regulatory & Compliance, IP/IT en Employment & Pensions. Op dit moment is een aantal van deze gebieden al ingevuld, en voor de overige gebieden worden er nu volop sollicitatiegesprekken gevoerd.

Het werk dat Deloitte Legal doet lijkt qua inhoud en werkzaamheden heel erg op dat van een advocatenkantoor. Maar bij Deloitte worden projecten zoals fusies en overnames op een geïntegreerde manier aangepakt. Dit is sterk onderscheidend ten opzichte van andere juridische dienstverleners. Die geïntegreerde aanpak houdt in dat wij nauw en als een echt op elkaar afgestemd team samenwerken met de accountants, consultants en fiscalisten van Deloitte. Dat zie je bijvoorbeeld terugkomen bij due dilligence projecten maar ook bij de overname zelf, waar de advisering van onze corporate finance adviseurs naadloos overloopt in de advisering door onze juristen. Deze geïntegreerde aanpak is een unieke propositie voor onze cliënten. Als jurist bij Deloitte Legal heb je hierdoor bovendien het voordeel dat je in aanraking komt met totaal verschillende vakgebieden, waardoor je uiteindelijk jezelf breder ontwikkelt.

Binnen Deloitte Legal heb ik een hybride functie. Dit houdt in dat ik ingezet word op meerdere fronten (Corporate en M&A). Bij Corporate houdt men zich vooral bezig met diverse vennootschapsrechtelijke kwesties zoals het opzetten en de herstructurering van vennootschapsrechtelijke structuren, financieringen, (grensoverschrijdende) fusies en splitsingen. M&A houdt zich voornamelijk bezig met het begeleiden van overnames en het opzetten van joint ventures.

Een exacte omschrijving geven van het werk wat ik doe is heel lastig, want werken bij Deloitte Legal is heel divers. Zo was ik gisteren nog bezig met een due dilligence onderzoek en heb ik vandaag een uitzoekopdracht. De dag verloopt nooit zoals ik ’s ochtends bij binnenkomst denk dat hij gaat lopen. Er komen altijd nieuwe opdrachten en vragen binnen. Dit maken de werkzaamheden zeer afwisselend en de dagen zijn nooit saai.

Een ander zeer positief punt van werken bij Deloitte Legal vind ik de sfeer die er heerst. Iedereen is behulpzaam en wanneer je vragen hebt staat de deur bij iedereen open, niet alleen voor vragen maar een gezellig praatje kan en mag ook! Daarnaast is iedereen hier heel enthousiast over Deloitte Legal en werkt iedereen ontzettend hard om deze tak tot een succes te maken. Hierdoor werd ik ook snel met dit virus aangestoken!

Thom Krebbers

Analyst - Corporate, Merger & Acquisitions

Thom werkt als analyst op het gebied van Corporate, Merger en Acquisitions binnen de nieuwe tak Legal.

Naar Sölden met het Pension Advisory team: ‘een Hoogtepunt’!

  • Steef van Kuijen
  • 08 mei 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven