Just another day at the office (not)

  • Deloitte Nederland
  • 20 december 2010
Deloitte

Van mij mag elke werkdag anders zijn. Ik bedoel dat ik me niet zo nodig vast hoef te houden aan een bepaalde dagelijkse routine. Dat is namelijk niks voor mij. Ik zie me niet elke dag dezelfde receptioniste groeten, mijn haar controleren in dezelfde spiegel in de lift, en dezelfde collega aan de andere kant van mijn bureau groeten terwijl ik mijn telefoon naast het fotolijstje op mijn bureau leg. Nee, geef mij maar wat afwisseling.

Dat komt dan mooi uit dat ik bij Deloitte Consulting werk. Voor mij is namelijk geen dag hetzelfde. Het komt regelmatig voor dat ik ’s avonds nog niet weet waar ik ’s ochtend naartoe ga. En misschien ga ik helemaal niet, omdat ik thuis wil werken. Wel zo makkelijk als heel Nederland in de file staat. Dat ik volledig de baas ben over mijn eigen agenda geeft me een bepaald gevoel van vrijheid.

Ik weet vandaag nog niet hoe morgen eruit zal zien. Zo werd ik een paar weken geleden gebeld of ik mee wilde werken aan een proposal voor het Europees parlement. In no time was ik met een team aan het brainstormen over de manier waarop een Europese OV-chipkaart zou moeten worden ingevoerd. Dat is één van de voordelen van Deloitte: het netwerk reikt zover, dat er altijd wel mooie kansen op je pad komen.

Dat werken in projectteam bevalt me prima. Of het nu gaat om het schrijven van een proposal of artikel, of een advies aan de klant: er wordt een projectteam voor opgetuigd. Projectmatig werk is voor mij synoniem voor dynamiek. De enige constante in een project is de gerealiseerde verandering aan het eind. Niet dat elke projectomgeving per definitie dynamisch is. (Ben je wel eens op de debiteurenafdeling van een verzekeringsmaatschappij geweest?). Het mooiste is dat elk project een einddatum kent. Daarna komt er weer een nieuwe uitdaging.

De keerzijde is dat ook de mooie projecten eindig zijn. En je op zoek moet naar een nieuwe klus. Als senior consultant ben ik (voorlopig) niet verantwoordelijk voor het binnenhalen van mijn eigen projecten, maar je betrokkenheid bij mooie klussen heb je zelf in de hand. Ik probeer daarom altijd aan te haken bij managers en partners die in interessante markten bij leuke klanten actief zijn. Een goed moment om je te positioneren en te profileren. Zo kom je vanzelf in ‘het wereldje’ terecht die je naar de mooie projecten kan leiden. Ik zie mezelf daarom een beetje als eigen ondernemer binnen de organisatie.

Rens Kettner
Senior Consultant
Deloitte Consulting
 

Deloitte Nederland

Deloitters Ad Veken en Arthur Goedkoop winnaar M&A Awards 2010

  • Deloitte Nederland
  • 17 december 2010
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven