Kantoorhoppen als een Ideale Bijbaner binnen de verschillende Deloitte kantoren

  • Camilla Abrahamse
  • 18 april 2017
Camilla

Camilla Abrahamse is vierdejaars bachelor studente aan de universiteit van Tilburg. Afgelopen half jaar volgde zij De Ideale Bijbaan Tax bij Deloitte. In haar blog deelt ze haar ervaringen.

De Ideale Bijbaan from the start

De Ideale Bijbaan werd afgetrapt met de introductiedag in oktober. Op deze dag gingen we niet alleen aan de slag om onze mede Ideale Bijbaners te leren kennen, ook werd er aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard schept het principe ‘in hetzelfde schuitje zitten’ al op voorhand een band, maar het intensief en interactief bezig zijn met Deloitte als bedrijf en de Ideale Bijbaan als groep deden een schepje bovenop het groepsgevoel. Het starten met zo’n groep fiscale studenten creëert een aangename sfeer die wij als Ideale Bijbaners er graag in wilden houden. Na de introductiedag bleven wij ook nog constant in contact met onze IBB-groep: we deelden ervaringen en hielden elkaar op de hoogte van onze werkdagen. Uiteraard wilde ik ook weten of mijn mede Ieale Bijbaners mijn enthousiasme voor Deloitte deelden. Ook organiseerden wij op een werkdag vaak de ‘IBB koffie pauze’ rond een uur of drie om zo met regelmaat bij te kletsen en ervaringen uit te wisselen.

Kantoorhoppen als een ‘ideale bijbaner’

Mijn eerste werkdag was in Rotterdam, waar ik op de 24ste verdieping werd ontvangen door mijn ‘roommate’ die mij deze dag aan iedereen voorstelde en die mij tevens in een notendop alle tips & tricks vertelde. Vanzelfsprekend moest ik, na twee maanden gewerkt te hebben op die afdeling, weer door wisselen. Als Ideale Bijbaner kon ik van de gelegenheid gebruik maken om door te wisselen binnen de kantoren om zo bijvoorbeeld de verschillen tussen de Randstad en het gemoedelijke Brabant te ondervinden. Na ook een periode in Eindhoven gewerkt te hebben, kwam ik er al snel achter dat Rotterdam tegen mijn verwachting in toch wel mijn hart gestolen heeft. Gelukkig heb ik mijn derde periode dan ook weer af mogen sluiten in de Maastoren: ‘it was good to be back!’

Aan de slag als een ‘Ideale Bijbaner’ 

Of ik nu in Rotterdam of in Eindhoven mijn werkdagen doorbracht, in beide kantoren vindt de open cultuur binnen Deloitte duidelijk zijn weg. Typerend voor de werksfeer is dat je, zeker ook als een Ideale Bijbaner, opgenomen wordt in de groep en iedereen op de werkvloer zijn of haar best doet om je te betrekken bij het werk en met je meedenkt met eventuele vragen. Als mijn trein bijvoorbeeld uitviel richting Eindhoven of Rotterdam kon ik altijd nog met een collega mee rijden richting het kantoor zodat ik alsnog op tijd op werk kon zijn. Nu klinkt het slechts als genoodzaakte collegialiteit, maar ook buiten werk om worden activiteiten en tripjes georganiseerd waar je als Ideale Bijbaner ook welkom bent. Om maar een voorbeeld te noemen ben ik as we speak terug van wintersport in Kirchberg samen met het team waar ik mijn derde periode mee heb gewerkt in Rotterdam. Alle ervaringen van het afgelopen half jaar bij elkaar opgeteld zijn een waardevolle toevoeging geweest op zowel mijn studententijd als mijn studie. Ik kijk terug op een enorm leerzame tijd als Ideale Bijbaner bij Deloitte waarbij de dagen veel te snel voorbij zijn gevlogen!

Schrijf je in voor De Ideale Bijbaan

Heb jij na het lezen van deze blog interesse in De Ideale Bijbaan? Kijk op werkenbijdeloitte.nl/ibb voor meer informatie en om je aan te melden.

Camilla Abrahamse

Ideale Bijbaner

Ik ben Camilla Abrahamse, 22 jaar oud en vierdejaars bachelor studente aan de universiteit van Tilburg. Afgelopen half jaar heb ik mee mogen doen aan De Ideale Bijbaan Tax bij Deloitte en aan mij de eer om deze ervaring met jullie te delen.

From digital to physical

  • Rob van Buuren
  • 14 april 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven