“Kap nou eens met etteren!”

  • Ronald van Etten
  • 26 maart 2012

Wachten en plannen zijn beiden relatief, de gezamenlijke deler ‘tijd’ is dat ook. Wachten is al eens voorbij gekomen in een eerdere blogpost en het was al overduidelijk dat die vaardigheid binnen mijn categorie ‘persoonlijke aandachtspunten’ valt. Plannen kan sinds kort ook aan deze lijst toegevoegd worden. Na de workshop ‘Unleasing the Giant within’ (nee geen nieuwe groeispurt, maar de innerlijke Giant!) is het voor mij duidelijk geworden dat er minder focus moet liggen op het van dag tot dag leven. Tot zo ver goede voornemens, die aanpak wordt vandaag namelijk al direct tegengewerkt door het mooie lenteweer: -onverwachte- BBQ-tijd!

Dit betekent eigenlijk direct ook een verrassingsbezoek aan de ouwelui om het meest recente verjaardagscadeau op te halen: de barbecue. Super cadeau waarvan het praktisch nut vanavond bewezen wordt. Laten we hopen dat files tijdens de kleine d-tour van ongeveer 52 kilometer geen roet in het eten gaan gooien… Al lijkt het niet waarschijnlijk dat een file een barbecue ondersteboven houdt zodat het vlees onder de kolen verdwijnt.

Een moment waar mijn acties wel gedwarsboomd werden, was tijdens de feestelijke bruiloft van mijn huidige projectleider. Na een tijdje in de queue gewacht te hebben voor het schrijven in het gastenboek, konden eindelijk de felicitaties aan het papier toevertrouwd worden. Inclusief die van de rest van het team, helaas niet ingevlogen, in India. Nadat een grondige hoeveelheid (gepaste) woordgrappen vooraf ging aan het weglopen bij het boek, leek het handig om op het laatste moment (of eigenlijk net daarna) de pagina om te slaan voor de volgende in de queue. Uiteraard wetende dat de persoon volgende in de lijn, een director, al aanstalten aan het maken was te beginnen met schrijven. Voorgesteld werd dan ook “te kappen met etteren” door het boek met rust te laten en de feestzaal te betreden.

Dit bevestigde de positieve eigenschap waar ik voor gevallen ben: ook op een informele manier omgaan met collega’s.

Ronald van Etten

Consultant

Afgestudeerd informatie architect @TUDelft ǀ Enterprise Architecture ǀ Kan moeilijk kiezen, vooral niet tussen Ajax en AZ, maar Barcelona staat op nummer 1 ǀ Heeft een van de weinige rustmomenten tijdens het autorijden ǀ Zoekt graag het randje op van wat toelaatbaar is ǀ Schroomt vooral niet om een weloverwogen mening te uiten ǀ Is zeker niet vies van slechte woordgrappen

New Hire Week: gechallenged worden om jezelf te leren kennen

  • Erik Hegeman
  • 22 maart 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven