Karlijn over werken bij Deloitte Legal: 'Van Thailand tot Guatemala, werken met collega’s over de hele wereld’

  • Karlijn van der Gijp
  • 10 mei 2017
Karlijn

Mijn carrière ben ik begonnen bij een klassiek advocaten- en notarissenkantoor. De komst van Deloitte Legal wekte mijn interesse doordat zij zich profileerde als een innovatieve juridische dienstverlener. Dit maakte mij nieuwsgierig: wat maakte Deloitte Legal anders? Ik kende een aantal mensen die de overstap al hadden gemaakt en ben met hen koffie gaan drinken om eens wat meer te horen over deze innovatieve dienstverlener. Dat werd een leuk en open gesprek, waarbij mij duidelijk werd dat ik hier de ruimte zou krijgen om zelf mee te denken over wat juridische dienstverlening inhoudt en hoe we die beter kunnen maken. Uiteindelijk gaf dit voor mij de aanleiding om hier 1,5 jaar geleden te beginnen met werken.

Binnen Deloitte Legal zit ik in het Corporate team, waarbij we onze cliënten adviseren op het gebied van het ondernemingsrecht in bredere zin. We begeleiden cliënten bij governance vraagstukken, internationale herstructureringen of bijvoorbeeld integraties na afloop van een fusie of overname. Het interessante hieraan is dat dergelijke projecten niet ophouden bij onze landsgrenzen: ik werk met Deloitte Legal collega’s over de hele wereld, van Thailand tot Guatemala. Ik houd me hierbij zowel bezig met het juridisch inhoudelijke advies als met het projectmanagement dat komt kijken bij een traject waar veel landen bij betrokken zijn. 

Maatschappelijke betrokkenheid

Een ander belangrijk aspect aan het werken bij Deloitte is voor mij de maatschappelijke betrokkenheid. Het is Deloitte’s streven om 1% van de uren aan projecten van de Impact Foundation the besteden. In dit kader ben ik betrokken bij het project ‘Docking the Amsterdam’ waarbij wij een stichting adviseren vanuit de diverse functies binnen Deloitte bij het naar Nederland halen van het VOC Schip ‘De Amsterdam’. Met dit soort projecten ben je zowel met je eigen expertise bezig, vergroot je je netwerk binnen en buiten Deloitte en leer je van andere betrokken functies, zoals bijvoorbeeld Deloitte Digital. 

Professionele ontwikkeling

Qua ontwikkeling zit ik hier niet stil. We hebben wekelijks een vaktechnisch overleg dat door interne en externe experts wordt geleid. Daarnaast ben ik op dit moment bezig met de Grotius-opleiding Ondernemingsrecht: een mooie manier om mijn inhoudelijke kennis te vergroten. Naast de juridische inhoud wordt het voor juristen ook steeds belangrijker om andere vaardigheden te trainen. Ook daar is bij Deloitte veel aandacht voor. Zo heb ik het afgelopen jaar diverse trainingen kunnen volgen, onder andere op het gebied van projectmanagement. 

Divers team

Deloitte Legal is een heel divers team: het bestaat niet alleen uit mensen uit de advocatuur en het notariaat, maar bijvoorbeeld ook uit iemand die net gepromoveerd is en uit mensen met een meer economische achtergrond. Door deze verschillende invalshoeken en door onze nauwe samenwerking met andere functies binnen Deloitte (Tax, Risk, Consulting, Financial Advisory en Audit), leer je om anders naar vragen van je cliënt te kijken en om problemen waar zij tegenaan lopen in breder perspectief te zien. Ook heerst er binnen het team een constructieve sfeer: mensen zijn altijd bereid je te helpen, maar ook om koffie te drinken en even bij te kletsen wanneer daar ruimte voor is. Verder vind ik het mooi om te zien dat Deloitte Legal in zo’n korte tijd zulke grote opdrachten weet binnen te halen.

Karlijn van der Gijp

Senior Legal Consultant

Eind 2015 ben ik vanuit het notariaat naar Deloitte Legal gekomen. Binnen Deloitte Legal werk ik in het Corporate team, en werk ik nauw samen met onze Deloitte collega’s van over de hele wereld. Ik adviseer bedrijven op het gebied van ondernemingsrecht in brede zin, bijvoorbeeld bij internationale herstructureringen.

De GRC inhousedag, de eerste stap in jouw carrière

  • Sara Teiken
  • 26 april 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven