Keuzes maken

  • Albert Zonderland
  • 21 oktober 2013

Na jaren fanatiek sporten, studeren en reizen was het deze zomer tijd om serieuze keuzes te maken. De keuze voor het kantoor Deloitte was een makkelijke. Na een aantal prettige gesprekken had ik het gevoel dat ik me bij dit kantoor thuis zou gaan voelen. De keuze voor het specialisme Indirect Tax was lastiger. Omzet- en overdrachtsbelasting was één van de leukste vakken op de universiteit, maar ik vroeg me af of het verstandig was om zonder enige relevante praktijkervaring direct voor een specialisme te kiezen.

Uitkomst hiervoor biedt het net door Deloitte geïntroduceerde Talent Opportunities Programme (ook wel: TOP-traject) voor starters WO binnen Tax. Doel van het TOP-traject is de nieuwe analisten breder te ontwikkelen en hen te helpen ontdekken waar hun talenten en capaciteiten liggen. Om dit te bewerkstelligen zullen starters binnen de Tax praktijk in een tijdsbestek van 2 jaar op drie verschillende afdelingen werken. Kortom, een opleidingstraject waarbij ik kennis kan maken met diverse tax disciplines binnen Deloitte.

Na 8 en na 16 maanden begin ik dus weer op een andere afdeling binnen Tax. Hierbij word ik natuurlijk niet op een willekeurige afdeling geplaatst. Bij de plaatsing op een volgende afdeling zal rekening worden gehouden met mijn voorkeur. En bij een kantoor als Deloitte is veel mogelijk. Stiekem fantaseer ik al over 8 maanden werken op een kantoor in het buitenland.

Door het TOP-traject krijg ik te maken met diverse werkgebieden, verschillende mensen en verschillende manieren van werken. Kortom, veel te leren! En misschien wel het belangrijkste; op deze manier kan ik ontdekken waar mijn interesses in de praktijk liggen.

Albert Zonderland

Analyst - Indirect Tax

Albert Zonderland werkt sinds september als analyst op de afdeling Indirect Tax in Zwolle. Hiervoor heeft hij Fiscaal Recht en Privaatrecht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder heeft hij een wereldreis gemaakt en gevoetbald in de jeugdopleiding van SC Heerenveen.

Nog geen week op dezelfde stoel

  • Adriaan Beeftink
  • 17 oktober 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven