Kickstart van je carrière aan de andere kant van de wereld

  • Boudewijn Klein Rouweler
  • 18 september 2016
Boudewijn

Net na het behalen van mijn Bachelor Fiscale Economie in september 2015, besloot ik me in te schrijven voor de Deloitte Tax Business Course. Achteraf gezien is dit één van de beste keuzes geweest die ik ooit heb gemaakt. Waarom? Omdat na de Tax Business Course mijn carrière als fiscalist in een stroomversnelling is geraakt!

Nadat ik in oktober te horen had gekregen dat ik was geselecteerd om mee te gaan naar Hong Kong, begonnen de voorbereidingen voor de Business Course vrijwel direct. Opdracht? Fiscaal advies geven aan een beursgenoteerde multinational omtrent BEPS. Een échte klant en een zeer actueel vraagstuk. De groep was al goed bekend geworden met de klant, aangezien er in de drie weken voorafgaande aan de Business Course drie projectdagen werden georganiseerd. Met frisse moed stapten we met z’n allen het vliegtuig in richting Hong Kong.

Eenmaal aangekomen in Hong Kong was het eerst tijd om een stuk van deze fantastische metropool te gaan bekijken. Een prachtige wandeling rondom de hoogste berg van de stad, diner met uitzicht op de baai van Hong Kong en een avondmarkt werden bezocht. De twee dagen hierna hebben we met de hele groep ontzettend hard samengewerkt om een kwalitatief hoogwaardig resultaat aan de klant te kunnen presenteren. ‘s Ochtends en ’s middags werd er gewerkt aan de eindpresentatie en ’s avonds waren er activiteiten georganiseerd om meer van Hong Kong te kunnen zien. Zo zijn we o.a. ook naar een paardenracebaan geweest, erg leuk!

De laatste dag van de Business Course hebben we onze bevindingen aan de klant gepresenteerd, die hiermee erg tevreden was. Na deze zenuwslopende presentatie was het tijd om het goede resultaat met zijn allen te gaan vieren. Tot in de late uurtjes ging het dak er (letterlijk) af in een van de skybars van Hong Kong.

Terug in Nederland merkte ik pas dat de Deloitte Tax Business Course eigenlijk geen doorsnee Business Course was geweest. Natuurlijk draait een groot gedeelte om fiscale kennis, maar het meest opmerkelijke vond ik dat de persoonlijke ontwikkeling d.m.v. het geven en het krijgen van feedback één van de belangrijkste onderdelen van de Business Course was. Iets waar ik ontzettend veel van geleerd heb en ik van tevoren absoluut geen rekening mee had gehouden.

Na de Tax Business Course heeft Deloitte mij een werkstudentschap aangeboden bij een internationaal VPB-team in Amsterdam. Een ontzettend mooie ervaring waar ik met heel veel plezier op terugkijk. Na mijn werkstudentschap kreeg ik de kans om mijn masterscriptie tevens bij Deloitte te schrijven. Hierdoor kon ik de kennis en expertise van verschillende Deloitters gebruiken tijdens het schrijven hiervan.

As we speak sta ik op het punt om twee maanden naar Nieuw-Zeeland te gaan, om daarna het TOP-programma in te stromen en vast aan de slag te gaan bij Deloitte. Al met al is de Tax Business Course de kickstart van mijn fiscale carrière geweest, en ik zou het dan ook iedereen aanraden om zich in te schrijven voor de selectiedagen van deze onvergetelijke ervaring (niet geschoten is immers altijd mis).

Hopelijk kan ik een aantal van jullie in het nieuwe jaar begroeten als nieuwe collega!

Boudewijn Klein Rouweler

Tax & Legal

Nadat ik mijn Bachelor Fiscale Economie heb behaald aan de Universiteit van Maastricht heb ik de Master Fiscale Economie aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. In januari 2016 ben ik begonnen als werkstudent binnen Tax & Legal, bij een internationaal VPB team dat zicht richt op de Financial Services Industry. In dit team ga ik binnenkort beginnen als starter in het TOP traineeship.

Een vliegende start bij Risk Advisory – IT Assurance & Advisory

  • Jasper Schenkhuizen
  • 16 september 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven