Kinderen enthousiast maken voor IT & Cyber Security met Hacklab High School

  • Kirsten Meeuwisse
  • 14 december 2018
Kirsten

Kirsten Meeuwisse is project manager van Hacklab High School, een leuke dag over cyber security waar kinderen leren hoe het is om een (ethisch) hacker te zijn. Kirsten vertelt waarom Deloitte dit organiseert en hoe het is om bij Deloitte te werken.

 “Ik begon bij Deloitte als scriptie stagiair en met het assisteren van de Hacklab High School sessies. Een jaar geleden werd ik project manager en sindsdien organiseer ik alles omtrent Hacklab High School. In mijn vrije tijd speel ik voetbal en luister ik graag naar Nederlandstalige muziek. Naast de reguliere competitie met het voetbalteam uit Delft, speel ik ook in het Deloitte vrouwenvoetbalteam.

Tijdens Hacklab High School krijgen kinderen presentaties over hacking, privacy en social engineering. Hierna worden zij met praktisch opdrachten aan de slag gezet, zoals het hacken van Wi-Fi netwerken, websites en het ontcijferen van geheime boodschappen. Uiteraard wordt ook verteld wat een hacker wel en niet mag doen. Gedurende de dag worden de kinderen begeleid door hackers van het Cyber Risk Services team van Deloitte.

  • Deloitte Hacklab High School 2018

Hacken of IT is niet iets wat kinderen op school krijgen. Met HackLab High School willen we kinderen enthousiast maken voor IT & Cyber Security. En om het gebrek aan IT-talent in de toekomst op te kunnen vangen. De jeugd van tegenwoordig groeit op met technologie en maakt veel gebruik van social media. Over de risico’s ontvangen zij weinig informatie. Onze ethische hackers zien het als hun verantwoordelijkheid om hen hier meer over te leren. 

Nieuwe technologieën en toepassingen volgen elkaar in rap tempo op. Dit maakt werken in de IT heel uitdagend. Veel van die technologieën zorgen ervoor dat dingen in het leven makkelijker gaan en als je daar door je werk een bijdrage aan kan leveren is dat natuurlijk erg gaaf. Voor cyber security geldt hetzelfde. Elke dag worden er nieuwe security vulnerabilities ontdekt en bedenken hackers nieuwe manieren van aanvallen. Door producten en bedrijven veiliger te maken help je eigenlijk bij het beschermen van de gehele samenleving. 

"Door producten en bedrijven veiliger te maken help je eigenlijk bij het beschermen van de gehele samenleving."

Ik werk voor veel verschillende soorten klanten waardoor ik telkens voor nieuwe uitdagingen kom te staan. Elke sector heeft weer met andere cyber security dreigingen te maken en vereist een andere aanpak. Ook al kan ik mijn ervaringen bij andere klanten meenemen, elk IT/OT-landschap van een bedrijf ziet er weer net anders uit. Dat zorgt ervoor dat ik mijn cyber security kennis weer op een andere manier kan toepassen, natuurlijk wel met de lessons learned in het achterhoofd. 

Wat ik zo leuk vindt aan werken bij Deloitte is dat je jezelf inhoudelijk kan ontwikkelen door de vele cyber security trainingen die je kunt volgen. Het fijnste vind ik het team. Mijn collega’s hebben allemaal hun eigen technische expertise. Als ik iets niet weet, dan loop ik even langs en wordt me alles haarfijn uitgelegd. Iedereen is vriendelijk, behulpzaam en nieuwsgierig en daar leer ik elke dag weer nieuwe dingen van."

Kirsten Meeuwisse

Cyber Security Consultant

Kirsten Meeuwisse, 25 jaar, sinds januari 2017 werkzaam als consultant in the Strategy team van Cyber Risk Services. Waarin ze zich vooral bezig houdt met het schrijven van security Target Operating Models en security architectuur. Voordat ze bij Deloitte aan de slag ging heeft ze SEPAM Information Architecture gestudeerd aan de TU Delft.

Deloitte Forward: Kennisplatform voor innovatieve leiders

  • Egbert van Keulen
  • 29 november 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven