Kinderen helpen bij het maken van duurzame keuzes met de Digitale Duurzaamheidsposter

  • Emma van Buuren
  • 04 april 2019
Emma

Emma van Buuren is Analyst bij Deloitte Consulting. Samen met vier andere consultants ontwikkelde zij de Digitale Duurzaamheidsposter met daarin 10 tips voor kinderen om duurzamer te leven.

Emma met haar team. Van links naar rechts: Allard van Osch, Emma van Buuren, Janneke van Gansewinkel, Kasper Kuipers en Jacqueline Olivier.

Het doel van de Digitale Duurzaamheidsposter is om kinderen bewust te maken dat ook zij kunnen bijdragen aan een duurzamere planeet: “Met een groep van vijf enthousiaste consultants zijn we begonnen aan dit project. We zijn begonnen met brainstormen over de verschillende manieren om zoveel mogelijk kinderen op een leuke manier te informeren over duurzaamheid zonder te riskeren dat het een 'duurzaamheidspreek' zou worden. We dachten aan onze eigen schooldagen en dat we de aantrekkelijk ogende, educatieve posters in de klas zo leuk vonden. Vanwege duurzaamheidsoverwegingen hebben we ervoor gekozen een digitale poster te maken. Daarnaast wordt een digitale poster via het internet makkelijker verspreid.” 

Duurzaamheidsworkshops

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, gaf het team van Emma een duurzaamheidsworkshop aan kinderen van groep 8: “Wij vroegen hen wat zij al wisten over broeikasgassen, afval en het effect daarvan op het milieu. Vervolgens daagden we hen uit na te denken over hun dagelijkse activiteiten; welke activiteiten stoten broeikasgassen uit of veroorzaken afval? De kinderen kregen de opdracht mee na te denken over alternatieven.  Zij werden hierdoor meer bewust van de duurzame keuzes die ze dagelijks kunnen maken. Tegelijkertijd verkregen wij meer inzicht in hun huidige kennis van duurzaamheid.”

Ons onderzoek en de inzichten vanuit de workshop hebben geleid tot tien duurzaamheidstips die op de poster zijn weergegeven. Eén van de tips op de Digitale Duurzaamheidsposter is korter douchen: “Tijdens de workshops bleek dat veel kinderen wel weten dat ze kort moeten douchen, maar dat zij zich er niet bewust van zijn dat 15 minuten douchen best wel lang is.”

Deloitte Impact Foundation

De workshops en de poster zijn onderdeel van het project ‘Bewustwording Duurzaamheid’: “Kinderen zijn zich tegenwoordig bewust van wereldvraagstukken zoals klimaatverandering en duurzaam leven. Zo bewust, dat veel kinderen zich zorgen maken over onze planeet. Ze willen graag iets bijdragen, maar ik merkte dat ze vaak niet goed weten hoe ze dat kunnen doen. Daarom nam ik het initiatief om dit project op te starten via de Deloitte Impact Foundation. Via de Deloitte Impact Foundation zetten onze collega’s hun kennis en talent in om een impact te maken op de maatschappij. Een belangrijk criterium is dat het project zich richt op één van de kennisgebieden van Deloitte en dat het is verbonden aan educatie, sociale innovatie en/of het creëren van een leefbare samenleving. Na goedkeuring van mijn projectaanvraag, heb ik mijn team samengesteld bestaande uit een communicatiespecialist, een designer en twee duurzaamheidsconsultants.”

Creativiteit

Emma was initiator van dit project en dus ook projectleider: “Dit gaf mij de mogelijkheid om meer verantwoordelijkheid te nemen en creëerde ook de ruimte om creatief te zijn. Wat dit project voor mij extra leerzaam maakt is het samenwerken met consultants van andere afdelingen met diverse specialisaties. Zij hebben ieder hun eigen manier van werken en dit bracht nieuwe inzichten met zich mee. Hierdoor leren we veel van elkaar.”

Emma van Buuren

Business Analyst

Emma werkt op de afdeling CFO Services, waar advies wordt gegeven over Finance Transformaties. Zij richt zich hierbinnen met name op de publieke sector. Emma heeft gestudeerd in Groningen maar woont inmiddels drie jaar in Den Haag. Zij heeft een bachelor Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie en een master Crisis and Security Management. In haar vrije tijd speelt ze hockey. In de zomer is zij veel te vinden op het strand en vindt zij het leuk om uitgebreid te koken voor vrienden en familie.

Dominique over Deloitte Legal en Legal Tech

  • Dominique Poot
  • 03 april 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven