Kippenvel tijdens de TEDxAmsterdam Award iDiscover workshop

  • Arjen Lettinga
  • 14 november 2012

Op mijn profiel van LinkedIn omschreef ik tot vandaag mijzelf als ‘Arjen Lettinga, Faciliteert innovatie binnen Deloitte en vergroot daarmee de kansen om klanten beter te helpen met hun toekomst’.

Sinds vandaag heb ik er aan toegevoegd dat ik ook buiten Deloitte innovatie faciliteer en dat niet alleen voor klanten doe, maar ook voor hen die waarde toevoegen aan een betere wereld.

Waar komt dat zo vandaan?

Ik heb recent (namens Deloitte en op persoonlijke titel) ruim 20 deelnemende teams aan de TEDxAmsterdam Award geholpen aan nieuwe, frisse inzichten. Als lead-facilitator van de speciaal georganiseerde workshop iDiscover, heb ik de teams in de ochtend aan de hand genomen bij een aantal eenvoudige, krachtige en doeltreffende opdrachten. Sta eens stil bij vragen als “wat is het feitelijke probleem dat ik ga oplossen en voor wie?” of “wie zijn in de volgende fase van ontwikkeling de belangrijkste stakeholders en welke waarde voegen zij toe aan het idee?”. Coaches met verschillende achtergrond en kennis, van serial entrepeneur tot hoogleraar, begeleidden de teams door hen kritische vragen te stellen en uit te dagen buiten de gebaande paden te treden. En daar was in de middag ook voldoende gelegenheid toe. Want naast diverse experts die vragen zouden beantwoorden op het gebied van Marketing, Sustainability, Finance & Legal en Identity, kon men gebruik maken van de zogenaamde CREATIVES.

Zo had ik o.a. mijn nicht Arianne Vogel weten te strikken om als grafisch ontwerper ter plekke logo’s te ontwerpen. Daar werd gelukkig goed gebruik van gemaakt, want zij vroeg zich vooraf af “heb ik wel wat te bieden?”. En zo werd het team “Prostate cancer diagnostics” door hun coach Michiel Muller geadviseerd gebruik te maken van singer-songwriter Hering. Zij zijn een nieuwe techniek op het spoor om de diagnose voor prostaatkanker vast te stellen; sneller, accurater en minder pijnlijk voor de patiënt. Het team bestaat uit enkele zeer gedreven techneuten en het idee was ten tijde van iDiscover al doorgedrongen tot de TOP 10 van de TEDx Amsterdam Award. Maar dan gebeurt er toch iets magisch als je samen met Hering ter plekke onderstaande lyrics weet te verzinnen

I hope the sample has something to say
I’m scared, the doctor said it’s the only way
I hope my life won’t be taken away

Bekijk het eindresultaat als je dit wilt horen en voelen, want ik kreeg weer kippenvel!

 

Mooi dat ik met behulp van de deze blog een stukje emotie heb kunnen toevoegen aan iets rationeels als een profiel op linkedin.

 

Arjen Lettinga

Producer

Arjen faciliteert innovatie binnen en buiten Deloitte. Hij heeft een passie voor tekenen, creativiteit en met groepen resultaat bereiken. Zet hem voor een groep mensen en er gebeurt iets bijzonders.

Bestuursleden geven sollicitatietraining

  • Deloitte Nederland
  • 12 november 2012
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven