Klaar voor de start…

  • Jorien van der Meij
  • 24 september 2012

Op 1 september is het bij Deloitte 'nationale startersdag'. Iedere maand is er welliswaar een landelijke introductiedag voor nieuwe medewerkers, maar september staat qua bezoekersaantal ieder jaar weer met stip op één!

Dit jaar viel 1 september op een zaterdag, dus kwamen op maandag 3 september 179 nieuwe medewerkers vol enthousiasme naar de Jaarbeurs in Utrecht om daar hun eerste werkdag bij Deloitte te beginnen en hun uitrusting in ontvangst te nemen. Laptop, iPhone en autosleutels. Deze dag staat in het teken van ontmoeten en kennismaken. Na de landelijke introductiedag volgt een week met interne trainingen waar dieper wordt ingegaan op de werkzaamheden die je als Deloitter uitvoert en waar ook tijd is om ’s avonds aan de bar onder het genot van een drankje nader kennis te maken met je nieuwe collega’s.

Dan is het eindelijk zover. De eerste dag op kantoor! Op maandagochtend sta ik zelf iets vroeger op om op tijd te zijn om onze nieuwe starters op kantoor Den Haag welkom te heten. Onder het genot van een kopje thee bedenk ik welke praktische tips ik de starters kan meegeven en droom ik heel even weg naar die dag dat ik (inmiddels al weer enige tijd geleden) mijn eerste stappen binnen mijn Deloitte kantoor zette. Wat was ik zenuwachtig om mijn collega’s te ontmoeten en wat was het spannend om voor het eerst mee te gaan naar een klant!

Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen. Bij mijn collega’s loop ik inmiddels de deur plat (voor zover we deuren hebben op kantoor Den Haag) en bij mijn klanten praten we bij de start van de controle eerst even bij over het weekend. Ook ik heb even moeten wennen, maar de HRA, VGC, AS/2 en de koffieautomaat zijn inmiddels voor mij bekend terrein.

Starters van Deloitte, ik wens jullie heel veel plezier, succes en geluk toe. Jullie gaan een leuke en leerzame tijd tegemoet en de praktische tip die ik hierbij kan meegeven is vooral: geniet ervan, want voor je het weet lijkt de startersdag toch al weer veel te lang geleden. En HRA, VGC en AS/2? Daar kom je snel genoeg achter…

 

 

Jorien van der Meij

Senior Staff - Audit Mid Market

Audit @ Deloitte | Mrs. Multiverse Benelux 2012| Student @ Nyenrode | Bootcamps | Running | Modelling | Lid JCI Alphen aan den Rijn | Views Expressed are my own

Deloitte Audit Experience - Ervaar het zelf!

  • Tamara Slijpen
  • 21 september 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven