Klaar voor de volgende start?

  • Milou Wesdijk
  • 07 juni 2013

Afgestudeerd en dan? Zoals bij iedere student komt er een moment van afstuderen in zicht en moet de focus van ‘het student zijn’ verplaatst worden naar de arbeidsmarkt. Na de afweging te hebben gemaakt om te starten in een traineeship of de consultancy in te gaan, heb ik voor dit laatste gekozen. Ik denk dat het enorm belangrijk is dat de hoofdaspecten in je baan overeenkomen met zaken die je in het verleden leuk vond om te doen. Gedurende mijn nevenactiviteiten in mijn studententijd kwam ik erachter dat ik het leuk vond om met diverse partijen om de tafel te zitten, oplossingsgericht te werken, met intelligente mensen samen te werken en veel afwisseling te hebben gedurende de week. Dit leek mij een combinatie die ik terug zou vinden in een consultancy functie binnen Deloitte.

Mijn eerste baan! Sinds enkele maanden ben ik werkzaam als Business Analyst bij Deloitte Consulting, gevestigd te Amstelveen. Mijn klik met Deloitte voelde meteen goed en ook nu na een paar maanden werken weet ik dat ik voor 100% de juiste beslissing heb genomen. Ik ben gestart binnen de afdeling HR Transformation & Talentmanagement, deze afdeling valt binnen het vakgebied: Human Capital. Binnen deze afdeling adviseren we organisaties over het ontwikkelen van een efficiënte en effectieve HR strategie, die zo goed mogelijk bij de organisatie strategie past. Een gebied dat meer de hardere kant van HR belicht en waarbij technologie en proces optimalisatie een grote rol speelt. Op mijn tweede werkdag ben ik op een project gestart bij een semioverheidsinstelling, waarbij ik direct werd meegenomen in de wereld van HR transformaties. Zo heb ik samen met mijn collega’s de overgang van het oude dienstverleningsmodel naar een Shared Service Center begeleid en de bestaande HR processen geoptimaliseerd. Een Shared Service Center zou je het beste kunnen zien als een samenwerking tussen ondersteunende afdelingen zoals ICT, Facilitair en P&O. Zo nu en dan hebben mijn oren in het begin even geflapperd van alle consultancy termen, vele nieuwe collega’s en nieuwe werkmethodes. Toch heeft deze periode maar kort geduurd. Binnen een paar weken betrapte ik mezelf erop dat ik ook deze woorden in mijn vocabulaire begon te gebruiken, ik mijn collega’s steeds beter heb leren kennen en de ins en outs weet van de werkmethodes binnen Deloitte. Er valt nog een hoop te leren, maar de kop is eraf!

Haal het beste uit jezelf! Ik houd van uitdaging, wil zowel mijn loopbaan als mezelf als persoon ontwikkelen, en wil graag veel ervaring op doen. Deloitte stuurt hier goed op aan, daagt je uit om rond te kijken bij de verschillende industrieën, uit je comfort zone te kruipen, je netwerk op te bouwen en je talenten verder te ontwikkelen. Zo organiseer ik momenteel met enkele collega’s een HRT & T Bootcamp, dit is een tweedaagse training op een externe locatie en is verder nog een verassing voor mijn collega’s. In deze ‘Bootcamp’ zal niet alleen inhoudelijke kennis de revue passeren, maar ook onze strategie worden besproken en de nodige aandacht aan sociale teambuilding worden geschonken. Dit is erg leuk om naast je andere werkzaamheden te kunnen doen en zo op verschillende manieren met collega’s samen te werken!

Genoeg kansen, maar je bent zelf verantwoordelijk! Een motto dat aansluit bij Deloitte en daar probeer ik volledig gebruik van te maken. De afgelopen weken heb ik samen met een collega een interessante systeem-training in Londen mogen volgen. Lees; een internationale omgeving waarbij je met consultants (jong en oud) van over de hele wereld en werkzaam voor diverse internationale organisaties, gaat samenwerken en je zo de kennis eigen maakt. Dit waren drie intensieve weken waarbij ik de nodige uurtjes met mijn laptop en mede-deelnemers heb doorgebracht, maar waar er zo nu en dan ook tijd was om de prachtige stad Londen te verkennen. Bovenal een goede ervaring voor mijn eerste maanden in het consultant-bestaan. Ik kijk er dan ook naar uit om mezelf te kunnen blijven ontwikkelen!

Milou Wesdijk

Business Analyst - Human Capital

Milou Wesdijk studeerde Human Resource Management aan Tilburg University. In de zes jaar dat zij in Tilburg heeft gestudeerd was zij actief bij studentenorganisatie AIESEC, heeft zij stage gelopen en een bestuursjaar vervult bij haar studentenvereniging. Daarnaast heeft zij veel gehockeyd. Afgelopen winter is ze verhuisd naar Amsterdam en werkt zij sinds een paar maanden als Business Analyst bij de Human Capital tak van Deloitte Consulting.

Over het woelige leven van een scriptie-stagiair: whisky, workshops & writersblocks

  • Tjerk Molenaar
  • 06 juni 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven