Klaargestoomd worden voor het echte werk

  • Lisa Kroes
  • 14 mei 2012

De onzekerheden van een nieuwkomer
Net gestart binnen een nieuw bedrijf is het altijd spannend. Waar haal je je koffie? Hoe kleed je je gepast? Wie kun je waarvoor wel en niet aanspreken? Zoveel vragen en onzekerheden waarop je door voorzichtig aftasten en open ogen stukje bij beetje antwoord vindt tot je uiteindelijk niet meer beter weet.

Nu had ik het voordeel dat ik al een half jaar had mogen rondsnuffelen als stagiaire voor ik daadwerkelijk startte binnen Deloitte Consulting op 1 december afgelopen jaar. De koffie automaten waren mij bekend, zo ook het verschil in kwaliteit tussen de koffie automaten. Inmiddels kende ik mijn directe collega’s en wist dat ik niet hoefde te schromen mijn vragen te stellen aan wie ik maar wilde. Maar tot die tijd had ik me slechts bezig gehouden met mijn eigen stukje werk, mijn scriptie. Daarbij waren geen klanten betrokken, hoefde ik geen Deloitte werkwijze te hanteren en niet met collega’s in een team samen te werken. Ai, er viel dus nog steeds een hoop te leren…

Een leerzame week vol verrassingen 
Gelukkig heeft Deloitte daarvoor een week ingericht vol activiteiten om iedere startende Business Analyst en Consultant, in onze termen ‘new hire’, in sneltreinvaart klaar te stomen voor het echte werk. Zo werd ik opnieuw in het diepe gegooid in een groep vol onbekende mede new hires. Onwetend wat de week mij zou brengen en enigszins gespannen, vertrok ik maandagochtend vroeg naar kantoor Rotterdam voor de kick-off.

Na een typische start met namenrondjes en andere introductie dingen vertrokken we naar de Ardennen voor een zeer bijzondere week. Zonder teveel weg te geven, want de kracht van het programma zit hem in mijn ogen deels in het niet weten wat je kunt verwachten, kan ik zeggen terug te kijken op een uiterst leerzame en mooie week.

Terugkijken op een onvergetelijk avontuur 
Ik had niet verwacht dat ik er persoonlijk zoveel uit zou halen. De activiteiten, die uiteenliepen van inhoudelijke trainingen, fysieke uitdagingen tot een klantopdracht en de gevatte en enthousiaste begeleiding maakten het als totaal een enorm leerzame ervaring. De combinatie van informatie, confrontatie, emotie en heel veel plezier maakten deze week tot een onvergetelijk avontuur. Tot slot, last-but-not-least, was het vooral ook een bijzondere manier om een nieuwe groep collega’s te leren kennen waarmee ik hoop nog vaak zo hard te lachen als ik tijdens de new hire week gedaan heb.
 

Lisa Kroes

Business Analyst - Technology

Nadat Lisa in 2011 is afgestudeerd na een stage bij Deloitte is zij per december in dienst getreden binnen de Business Intelligence & Analytics afdeling. Naast haar project werkzaamheden houdt zij zich onder andere bezig met social media en legt zij graag zo nu en dan haar ideeën en gedachten vast, of dat nou in de vorm van een blog, tweet of foto is.

Het is geen sprint, het is een marathon

  • Moniek van Lieshout
  • 08 mei 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven